Γέμισε ηλεκτρικά Citroen η Χάλκη

Η Citroen, και συγκεκριμένα ο  Όμιλος Συγγελίδη, προχώρησε στον εξηλεκτρισμό του στόλου αυτοκινήτων των δημόσιων φορέων της Χάλκης, δωρίζοντας νέα ηλεκτρικά οχήματα προς αντικατάσταση των παλαιότερων και σαφώς ρυπογόνων. Η ηλεκτροκίνηση και ο διαφορετικός τρόπος σκέψης παίρνουν «σάρκα και οστά» στο πανέμορφο νησί, καθώς παράλληλα θα δημιουργηθούν σταθμοί φόρτισης, οι οποίοι θα τροφοδοτούνται με ενέργεια που θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

Αυτό θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως η γαλλική εταιρεία έχει δεσμευθεί να παρέχει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους, αλλά και τις τοπικές επιχειρήσεις, να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα σε ειδικές τιμές.

Tα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα που προσφέρει η Citroen, ως δωρεά, αφορούν την κάλυψη των αναγκών του Δήμου, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος. Πρόκειται για τα μοντέλα AMI, e-C4 C-Cross, e-SpaceTourer και e-Jumpy. Οι υπόλοιπες εταιρείες που συμμετέχουν στο project είναι οι ALD Automotive, Akuo Energy Greece, Omexom/Vinci Energies, καθώς επίσης και οι Παπαστράτος, ΔΕΗ, VODAFONE.

Η Χάλκη, θα αποτελέσει το πρώτο ενεργειακά απολιγνιτοποιημένο νησί και στο μέλλον θα καλύπτει το σύνολο των μεταφορικών της αναγκών, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική βιώσιμη μετακίνηση. Με αυτόν τον τρόπο θα εκσυγχρονιστεί και φυσικά θα «πρασινίσει». Αναμφίβολα, θα αποτελέσει πρότυπο σε διεθνές επίπεδο, ώστε να τη μιμηθούν κι άλλοι. Συγχαρητήρια, αξίζουν, όλοι όσοι συμμετέχουν σε ανάλογες προσπάθειες.

Get it on Google Play Download on the App Store