Γιαγιά 101 ετών πουλάει αχρησιμοποίητη σεντανάρα

Μια υπεραιωνόβια κυρία αποφάσισε να αποχωριστεί το επί 34ετίας σεντάν της, προσφέροντας στον επόμενο κάτοχο ένα αυτοκίνητο ουσιαστικά αχρησιμοποιήτο.

Η σήμερα 101 ετών γιαγιούλα αγόρασε καινούργιο, όταν ήταν 67 χρονών, ένα Opel Omega. Άλλως γνωστό ως Vauxhall Carlton, αγγλιστί. Η πρώτη γενιά του μεγαλομεσαίου από το Ρούσελχαϊμ ήταν τόσο μεγάλη επιτυχία, ώστε στα καλύτερά της έφτασε να πουλάει πάνω από 100.000 κομμάτια το χρόνο! Η φίλη μας συμπεριλήφθηκε στις πρώτες «στρατιές» αγοραστών, καθώς απέκτησε το Omega 1 χρόνο μετά την έναρξη της παραγωγής του. Μάλιστα, το πήρε και σε καλή έκδοση. Το 2.0 GLS είχε στάνταρ υδραυλικό τιμόνι, air condition, ραδιοκασετόφωνο, κεντρικό κλείδωμα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους καθρέπτες (αλλά παράθυρα με μανιβέλα ολούθε) και ηλιοροφή, με τον 2λιτρο των 116 ίππων να αναλαμβάνει την κίνησή του.

Ο συνδυασμός του με το 4άρι αυτόματο κιβώτιο ήταν ιδανικός για όσους ήθελαν άκοπες μετακινήσεις, χωρίς να υστερεί ιδιαίτερα σε επιδόσεις. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονταν σε 12,5 δλ. και η τελική έφτανε στα 190 χλμ./ώρα, χάνοντας 1 δλ. και 5 χλμ./ώρα σε σχέση με το χειροκίνητο. Όχι ότι πατήθηκε ποτέ τέρμα το γκάζι στο συγκεκριμένο. Για την ακρίβεια, οι ετήσιες βόλτες του ούτε καν προσεγγίζουν τα 1.000 χλμ. Σε 34 χρόνια το κοντέρ κατέγραψε 28.522 χλμ., πάντα φυλασσόμενο σε κλειστό γκαράζ. Πολύ καιρό, δε, τον πέρασε κλεισμένο σε αυτό. Όσο τα χρόνια πέρναγαν, τόσο σπανιότερα το χρησιμοποιούσε η γηραιά κυρία.

Σήμερα το αναλογικά αχρησιμοποίητο Omega πωλείται, έναντι 6.850 ευρώ. Τα μόνα προβλήματα, αν μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε έτσι, είναι κάποιες ξεραμένες τσιμούχες λόγω αχρησίας (όχι αχρηστίας).

Get it on Google Play Download on the App Store