Γιατί η Mercedes S-Class του 1991 είχε δύο κεραίες;

Η Mercedes-Benz είναι γνωστή εδώ και χρόνια για την υψηλή ασφάλεια, ποιότητα και τις τεχνολογίες των μοντέλων της. Η S-Class ήταν ανέκαθεν το αυτοκίνητο που υιοθετούσε όλα τα κορυφαία χαρακτηριστικά της μάρκας και τις καινοτομίες, σε κάθε γενιά της.

Έτσι λοιπόν και η τρίτης γενιάς, πληθωρική Mercedes S-Class (W140) που παρουσιάστηκε το 1991, διέθετε μοναδικά στοιχεία για την εποχή της. Μεταξύ αυτών ήταν και οι δύο πτυσσόμενες κεραίες που ήταν τοποθετημένες στα άκρα των πίσω φτερών της. Κάποιοι πιθανώς να τις έχετε προσέξει και δεν αποκλείεται να έχετε αναρωτηθεί τον σκοπό της ύπαρξης τους. Αν νομίζατε ότι είναι κεραίες για το ραδιόφωνο, τότε κάνετε λάθος. Οι δύο αυτές κεραίες αναπτύσσονταν μερικά εκατοστά, όταν το ο οδηγός επέλεγε την όπισθεν. Έτσι τον βοηθούσαν να δει τις άκρες του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια του παρκαρίσματος.

Μπορεί να ήταν εξυπηρετικό, όμως κομψό δεν το έλεγες. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1995 αντικαταστάθηκαν από τα ραντάρ παρκαρίσματος Parktronic, που ήταν τοποθετημένα στον πίσω προφυλακτήρα. Κάτι αντίστοιχο που συναντάμε και στα σημερινά αυτοκίνητα, αλλά σε πιο σύγχρονη μορφή. Πλέον, σε συνδυασμό με τις κάμερες οπισθοπορείας και τα αυτόνομα συστήματα παρκαρίσματος, η κουραστική –για πολλούς- αυτή διαδικασία, έχει απλουστευτεί πάρα πολύ και δεν χρειάζεται να πετάγονται κεραίες, αλλά ούτε εξωτερική βοήθεια από το συνοδηγό η κάποιον περαστικό.

Get it on Google Play Download on the App Store