Γιατί είχε δύο πίσω κεραίες η Mercedes S-Class;

321

Η Mercedes είναι γνωστή εδώ και χρόνια για την υψηλή ασφάλεια, ποιότητα και τις τεχνολογίες των μοντέλων της. Η S-Class ήταν ανέκαθεν το μοντέλο που υιοθετούσε όλα τα κορυφαία χαρακτηριστικά της μάρκας και τις καινοτομίες, σε κάθε γενιά της.

Δείτε ακόμη: Γιατί κάποια φορτηγά έχουν τους τροχούς στον αέρα;

Έτσι λοιπόν και η τρίτης γενιάς, πληθωρική Mercedes S-Class (W140) που παρουσιάστηκε το 1991, διέθετε μοναδικά στοιχεία για την εποχή της. Μεταξύ αυτών ήταν και οι δύο κεραίες που ήταν τοποθετημένες στα άκρα των πίσω φτερών της. Κάποιοι πιθανώς να τις έχετε προσέξει και δεν αποκλείεται να έχετε αναρωτηθεί τον σκοπό της ύπαρξης τους. Αν νομίζατε ότι είναι κεραίες για το ραδιόφωνο, τότε κάνετε λάθος. Οι δύο αυτές κεραίες αναπτύσσονταν μερικά εκατοστά, όταν το αυτοκίνητο έκανε όπισθεν. Έτσι βοηθούσαν τον οδηγό να δει τις άκρες του αυτοκινήτου, κατά τη διάρκεια του παρκαρίσματος.

Δείτε ακόμη: Γιατί η ιπποδύναμη δεν έχει τόσο σημασία; (+video)

Αργότερα, αντικαταστάθηκαν από τα ραντάρ παρκαρίσματος που ήταν τοποθετημένα στον πίσω προφυλακτήρα. Κάτι αντίστοιχο που συναντάμε και στα σημερινά αυτοκίνητα, αλλά σε πιο σύγχρονη μορφή. Πλέον, σε συνδυασμό με τις κάμερες οπισθοπορείας και τα αυτόνομα συστήματα παρκαρίσματος, η κουραστική –για πολλούς- αυτή διαδικασία, έχει απλουστευτεί πάρα πολύ και δεν χρειάζεται να… πετάγονται κεραίες.

Δείτε ακόμη: Γιατί πρέπει να καλύπτουμε την ρεζέρβα;