Γιατί το νέο Toyota Tacoma έχει αμορτισέρ στα καθίσματα;

Το νέο Toyota Tacoma είναι γεμάτο προσόντα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ολοκαίνουργια πλατφόρμα, τεχνολογίες συνδεσιμότητας, υβριδικά μοτέρ, πολυάριθμες εκδόσεις. Από όλα τα γνωρίσματα και τα εξοπλιστικά του στοιχεία, όμως, ένα είναι αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο από κάθε άλλο: τα καθίσματα του TRD Pro.

Τα IsoDynamic Performance Seats διαθέτουν τη μοναδική στον κόσμο καινοτομία, του να εξοπλίζονται με αμορτισέρ! Διπλά μάλιστα (δυο ανά κάθισμα), και ρυθμιζόμενα! Οι αποσβεστήρες προσφέρουν ένα απίστευτο θέαμα, που όμοιό του δεν απαντάται σε κανένα αυτοκίνητο παραγωγής. Για την ακρίβεια, δεν το συναντάς ούτε σε αγωνιστικά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Τα θηρία που αγωνίζονται στις διοργανώσεις Baja (το απερχόμενο Tacoma στη φώτο) φοράνε τέτοια μπάκετ, προκειμένου να διασφαλίζουν την ακεραιότητα μέσης και αυχένα του οδηγού.

Τα συγκεκριμένα αγωνιστικά περνάνε από συνεχείς αναπηδήσεις και πραγματοποιούν διαρκώς άλματα, ταλαιπωρώντας τη σπονδυλική στήλη του ανθρώπου πίσω από το τιμόνι. Τα αμορτισέρ αερίου-λαδιού στις πλάτες των καθισμάτων φροντίζουν για την απορρόφηση όλων αυτών των κραδασμών, κρατώντας σταθερούς τους σπονδύλους και τον αυχένα του οδηγού, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα τραυματισμού και βελτιώνοντας την οδηγησιμότητα του αυτοκινήτου. Ίδια ακριβώς είναι η λειτουργία τους και στο νέο Tacoma TRD Pro, άσχετα που το επιβατικό pick up της Toyota δεν πρόκειται ποτέ να βρεθεί στις ακραίες καταστάσεις ενός Baja racer. Γρήγορα, πάντως, εκτός δρόμου μπορεί να πάει. Οπότε η ευεξία που προσφέρει στο τρίπτυχο πλάτης-μέσης-αυχένα είναι πέρα για πέρα καλοδεχούμενη, όπως φυσικά και το απίστευτο look που απογειώνει το διάκοσμο.

Οι Ιάπωνες αναφέρουν πως ακόμα και σε ήπιο off roading, τα IsoDynamic Performance Seats παρέχουν αυξημένο επίπεδο άνεσης. Τέλος, όποιος αισθάνεται παράξενα ή απλά κρίνει πως δεν χρειάζεται την απορροφητικότητά τους, μπορεί να απομονώσει τη λειτουργία των αμορτισέρ μέσω του ενσωματωμένου προσαρμογέα.

Get it on Google Play Download on the App Store