«Γκαζιάρης» πήρε 66 κλήσεις σε 10 μήνες

Μια φορά, τυχαίνει. Δεύτερη, είναι σύμπτωση. Τρίτη, γεγονός. Όταν, όμως, κάποιος καταφέρνει να δεχτεί 66 κλήσεις για τροχαίες παραβάσεις, τότε το κατάλληλο ουσιαστικό που να περιγράφει την κατάσταση, λογοκρίνεται.

Ο Cristian Mustafa είναι ο καλύτερος πελάτης της αστυνομίας του Hampshire, σημειώνοντας σε διάστημα 10 μηνών 66 παραβάσεις – στη συντριπτική τους πλειονότητα, για υπερβολική ταχύτητα. O Mustafa υπέπεσε τις περισσότερες φορές στο ίδιο ακριβώς παράπτωμα, υπερβαίνοντας το όριο των 30 μιλίων/ώρα (48 χλμ./ώρα). Το ανώτερο που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να πηγαίνει ήταν 56 μίλια/ώρα (90 χλμ./ώρα), ενώ η πλειονότητα των κλήσεων αφορά ταχύτητα άνω των 50 μιλίων/ώρα (80 χλμ./ώρα). Για ποικιλία, συνελήφθη να οδηγεί και ανασφάλιστος.

Ο κατά συρροή οδικός παραβάτης παραδέχτηκε τις 13 από τις 66 κατηγορίες (10 για ταχύτητα και 3 για ασφάλεια). Για τις υπόλοιπες, αποφάνθηκε το δικαστήριο. Μόνο η οδήγηση με 50 μίλια/ώρα σε περιοχή με όριο τα 30, τιμωρείται με αφαίρεση διπλώματος από 7 έως 56 μέρες. Από τη στιγμή που εδώ μιλάμε για πάνω από 60 «μπιλιετάκια», καταλαβαίνουμε πως η ετυμηγορία του δικαστή ήταν κατά τι αυστηρότερη. Ο Mustafa έχασε την άδεια οδήγησης για 3 χρόνια, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 240 λιρών (282 ευρώ), ενώ θα πρέπει να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα (άλλες 114 λίρες, ή 134 ευρώ). Αφού δεν μπήκε φυλακή, να λέει και «ευχαριστώ». Σημειώνεται πως πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό κλήσεων που παίρνει κάποιος στη Μεγάλη Βρετανία, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Get it on Google Play Download on the App Store