H Mazda ετοιμάζει το νέο της PHEV CX-60!

Όσο η ζήτηση για τα SUV αυξάνεται, άλλο τόσο θα αυξάνεται κι η προσφορά των κατασκευαστών για αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων. Η Mazda αφουγκραζόμενη την τάση της εποχής ετοιμάζει ένα ακόμα SUV, που θα φέρει την ονομασία CX-60!

Η παγκόσμια παρουσίαση του αυτοκινήτου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου με το Mazda CX-60 PHEV, να είναι το πρώτο εκ των δύο νέων μοντέλων από την οικογένεια των μεγάλων SUV, που θα εντάσσονται στο Large Product Group της εταιρείας, όπως μας ανακοινώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Αρχικά το CX-60 PHEV είχε εντοπιστεί χωρίς καμουφλάζ το Νοέμβριο και σήμερα δημοσίευσε μια teaser φωτογραφία που απεικονίζει το εμπρός δεξί φανάρι κι ένα μέρος της μάσκας του. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το Mazda CX-60 PHEV θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά το 2023. Το νέο ιαπωνικό plug-in υβριδικό μοντέλο θα ενσωματώνει έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα, χωρητικότητας 2,5 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο τελευταίος θα ενισχύει τις επιδόσεις του αυτοκινήτου με τη συνδυαστική ισχύ να ξεπερνάει τους 300 ίππους, πληρώντας όμως στο ακέραιο τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τη Mazda το υβριδικό σύστημα θα εξασφαλίζει δυνατές επιδόσεις και ισχυρή επιτάχυνση σε όλο το φάσμα στροφών, ενώ το στήσιμο του αυτοκινήτου θα είναι εστιασμένο στην απόλαυση του οδηγού. Το Mazda CX-60 θα είναι το πρώτο PHEV της μάρκας στην Ευρώπη και θα ακολουθήσει το 7θέσιο CX-80, όπου κι αυτό το μοντέλο θα έρθει στην ευρωπαϊκή αγορά τα επόμενα 2 χρόνια.

Get it on Google Play Download on the App Store