Honda Accord ξεπέρασε τα 1,6 εκατ. χλμ. και συνεχίζει

Ένα Honda Accord έχει γίνει «μαθουσάλας» των δρόμων πριν καν συμπληρώσει 20ετία, ξεπερνώντας τα 1,6 εκατ. χλμ. πριν λίγες μέρες και κυκλοφορώντας αδιαλείπτως από το 2003.

Το Accord Coupe, για την ακρίβεια, πέρασε το φράγμα του 1 εκατ. μιλίων (1.609.000 χλμ.) και έγινε ένα από τα πιο πολυταξιδεμένα αυτοκίνητα του πλανήτη. Υπεύθυνος για τις εκατοντάδες χιλιάδες χιλιομέτρων είναι ο 3.0 V6 VTEC, που καινούργιος απέδιδε 240 ίππους και 287 Nm. Πόσα έχουν απομείνει σήμερα, άγνωστο. Αυτό που γνωρίζουμε, είναι ότι τα 1,61 εκατ. αυτά χιλιόμετρα τα έχει κάνει μόνο με τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και ότι πλέον, θέλει αρκετές παραπάνω για να συνεχίσει. Ένας από τους κυλίνδρους έχει χάσει συμπίεση, ενώ όπως βλέπουμε και στο video-ντοκουμέντο εκπλήρωσης του στόχου των 1 εκατ. μιλίων, το check engine αναβοσβήνει διαρκώς.

Πέρα από αυτά και κάποιες αλλαγές στη μετάδοση (αντικαταστάσεις συμπλεκτών και μια κιβωτίου), το ιαπωνικό κουπέ δεν έχει απασχολήσει με άλλα προβλήματα τον ιδιοκτήτη του. Ο δεύτερος που έβαλε το όνομά του στη συγκεκριμένη άδεια, το 2015. Τότε, το οδόμετρο ανέγραφε 185.000 μίλια (297.728 χλμ.), που και πάλι ήταν αρκετά για αυτοκίνητο 12ετίας. Από τη στιγμή που πέρασε στα χέρια του Justin Kilmer, όμως, και κυρίως από όταν εκείνος έγινε ιατρικός επισκέπτης, τα χιλιόμετρα άρχισαν να πέφτουν βροχή. Περίπου 161.000 ετησίως, σύμφωνα με το εργασιακό πρόγραμμα του Kilmer.

Το μέλλον του Accord Coupe επιφυλάσσει αλλαγή κινητήρα, για να ξεκουραστεί επιτέλους ο ταλαίπωρος J30A4. Στη θέση του θα μπει ένας ίδιας  «εσοδείας», αλλά με πολύ λιγότερα χιλιόμετρα. Ο Αμερικανός πάντως θέλει να τον κρατήσει στο γκαράζ του, σαν ενθύμιο!

Get it on Google Play Download on the App Store