Huracan Performante ξεπάστρεψε βανάκι (+video)

Η ρημάδα, η οδήγηση, είναι τέχνη. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για υπεραυτοκίνητα επιπέδου Lamborghini Huracan Performante, που δεν θέλουν απλά μια παρουσία πίσω από το τιμόνι, αλλά κάποιον που πραγματικά ξέρει να το χειρίζεται. Βλέποντας τη συγκεκριμένη να βγάζει «νοκ άουτ» ένα άτυχο βανάκι, καταλαβαίνουμε πως δεν απολαμβάνει το προνόμιο οδηγού περιωπής.

Το video μάς έρχεται από dashcam στο Χονγκ Κονγκ, όπου ο οδηγός μιας Performante θεώρησε σώφρον να αρχίζει τα παιχνίδια με το γκάζι μέσα στην κίνηση. Ένα γκάζι που προστάζει 640 ίππους, στην πιο σκληροπυρηνική Huracan (εξαιρουμένης της Sterrato) που έχει κυκλοφορήσει. Στα κατάλληλα χέρια η Huracan Performante έχει τέτοιες δυνατότητες, ώστε μπορεί να πετύχει ρεκόρ όλων των εποχών στο Nurburgring και τα Μέγαρα. Στα λάθος… βλέπετε. Ούτε ευθεία δεν μπορεί να πάει, έπειτα από ένα στιγμιαίο και ανεύθυνο «πάτημα» σε δρόμο γεμάτο οχήματα.

Ο «πιλότος» της γαλάζιας Huracan πάτησε τέρμα το γκάζι, προκειμένου να διαφημίσει την πραμάτια του ατμοσφαιρικού 5.2 V10. Επειδή το έκανε μέσα στην κίνηση, δεν είχε τον απαιτούμενο χώρο. Κάτι που αυτομάτως σήμαινε πως κάποια στιγμή θα έπρεπε να φρενάρει. Η στιγμή αυτή ήρθε πάνω σε στροφή, παρότι είχε ακόμα μέτρα μπροστά του. Θέλετε πανικός, θέλετε λάθος υπολογισμός, θέλετε απλά «κουλαμάρα»; Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Η ουρά της Lamborghini αποσταθεροποιήθηκε ελαφρώς από το «τσαρούχωμα» του μεσαίου πεντάλ, ζητώντας ένα απλό ίσιωμα του τιμονιού για να ησυχάσει. Ένας καλός οδηγός θα το έκανε με ευκολία, αλλά κυρίως δεν θα πραγματοποιούσε τέτοια «νούμερα» στην κίνηση εξαρχής. Ο συγκεκριμένος, όμως, φάνηκε ότι δεν είναι ούτε για ηλεκτρικό πατίνι, όχι για υπεραυτοκίνητο 320+ χλμ./ώρα. Το γλίστρημα του πίσω μέρους όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκε, αλλά επιδεινώθηκε. Η υπερδιόρθωση έκανε τη Huracan να «ψαρεύει» δεξιά-αριστερά, μέχρι που χτύπησε στο κράσπεδο. Για αδιευκρίνιστο λόγο ο οδηγός δεν πήρε το πόδι από το δεξί πεντάλ μετά τη σύγκρουση, καταλήγοντας τελικά πάνω σε ένα επιβατηγό βαν που είχε την ατυχία να βρίσκεται δίπλα του. Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Get it on Google Play Download on the App Store