Hyundai: «Δεν είναι αγροτικό το Santa Cruz» (+video)

Έξι χρόνια πέρασαν από τότε που η Hyundai παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το πρωτότυπο Santa Cruz Crossover Truck Concept. Πλέον, βρίσκεται ένα βήμα πριν την παραγωγή.

Τα επίσημα σκίτσα παρουσιάστηκαν πριν λίγες μέρες και τώρα, έρχονται οι διευκρινήσεις από τον επικεφαλής σχεδιασμού του αυτοκινήτου. Στο νέο teaser της κορεατικής φίρμας, βλέπουμε τον Brad Arnold να μας εξηγεί τη φιλοσοφία πίσω από τις γραμμές του Santa Cruz. Το πώς αποφάσισε το σχεδιαστικό κέντρο να χαρίσει τη χαρακτηριστική εμφάνιση στο αυτοκίνητο, μέσω της τεχνοτροπίας «Κατασκευή μέσω αντίθεσης». Δείγμα του πόσο ανατρεπτικό είναι το pick up της Hyundai για τα δεδομένα της κατηγορίας. Μόνο που ο Arnold έχει τις ενστάσεις του, σχετικά με το συγκεκριμένο χαρακτηρισμό.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό δεν πρόκειται για pick up μοντέλο. Είναι, απλά, το Santa Cruz. Σαν να μας λέει «μια κατηγορία μόνο του». Θα συμφωνήσουμε πως, πράγματι, πρόκειται για το πιο ξεχωριστό σχεδιαστικά μοντέλο στον κλάδο του, αλλά και ένα από τα πιο ιδιαίτερα ανεξαρτήτως εμπορικής τοποθέτησης. Από τη στιγμή, όμως, που υπάρχει καρότσα στο πίσω μέρος, η κατηγοριοποίηση έρχεται αυτόματα. Το νέο «αγροτικό», λοιπόν, της Hyundai θα παράγεται στο εργοστάσιο της μάρκας στην Αλαμπάμα των Η.Π.Α και θα βασίζεται σε πλατφόρμα με τετρακίνηση. Πιθανώς θα μοιράζεται κοινά μηχανικά μέρη με το νέο Tucson (μπορεί και το Santa Fe), όπως επίσης το σύστημα AWD, τις ανεξάρτητες αναρτήσεις και το αυτοφερόμενο πλαίσιο. Υπομονή μια εβδομάδα ακόμα, για τα επίσημα αποκαλυπτήρια.

Get it on Google Play Download on the App Store