Hyundai Ioniq 5 Martini δοξάζει την Delta Integrale

Από τη στιγμή που παρουσιάστηκε το Ioniq 5, υπήρχαν άνθρωποι που έβλεπαν ομοιότητες στην τεχνοτροπία του αμαξώματος με τη θρυλική Delta Integrale. Το φουσκωμένο 5θυρο αμάξωμα, η επιθετικότητα του εμπρός μέρους και η γενικότερα μυώδης εκφραστικότητα του ηλεκτρικού Hyundai, ήταν αρκετά για να κάνουν τη νοητή σύνδεση με το μύθο της Lancia. Κάποιος στην Ελβετία, ωστόσο, το πήρε κυριολεκτικά.

Το Ioniq 5 που βλέπουμε δεν έχει κλείσει ούτε τρίμηνο στους δρόμους, καθώς ταξινομήθηκε μόλις το Φλεβάρη. Ο κάτοχός του όχι μόνο είδε τις (αρκετά ευφάνταστες) ομοιότητες με την Integrale και αποφάσισε να το ντύσει στα χρώματα της Martini! Τα αυτοκόλλητα έχουν τοποθετηθεί με εντυπωσιακή προσοχή στη λεπτομέρεια, ακολουθώντας πιστά τις γραμμές του αμαξώματος. Ειδικά στην πίσω κολώνα, όπου αγκαλιάζουν και τα φτερά, το αποτέλεσμα θυμίζει ξεκάθαρα εργοστασιακά επίπεδα εργασία. Αν άλλαζε και τις ζάντες με μια τετράδα λευκές (ή έβαφε τις υπάρχουσες), θα είχαμε ακόμα πιο ταιριαστό αποτέλεσμα.

Από τη στιγμή που το αυτοκίνητο δεν κυκλοφορεί ούτε 3 μήνες, τα 500 χλμ. που αναγράφει το οδόμετρο είναι απολύτως αναμενόμενα. Πρόκειται για την τετρακίνητη έκδοση Long Range, με τους δυο ηλεκτροκινητήρες και τη μπαταρία των 72.6 kWh. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 305 ίππους και τα 605 Nm ροπής, με την επιτάχυνση να τιμά τα χρώματα της Martini και τη λατρεία στην Integrale, καθώς τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 5,2 δλ. Η τελική, βέβαια, απέχει αρκετά, λόγω του ηλεκτρονικού περιοριστή στα 180 χλμ./ώρα. Από πλευράς αυτονομίας, το Ioniq 5 Long Range AWD μπορεί να κινηθεί από 430 έως 460 χλμ. με μια φόρτιση.

Όσοι πιστοί, προσέλθετε – μαζί με 59.777 ευρώ έτοιμα για συνάλλαγμα, ώστε να προκύψουν τα 61.900 ελβετικά φράγκα που χρειάζονται για την αγορά του αυτοκινήτου.

Get it on Google Play Download on the App Store