Η Alfa Romeo Giulia GTAm σε χέρια επιπέδου F1

H κορυφαία και πιο ονειρική σύγχρονη Alfa Romeo, δεν είναι άλλη από την Giulia GTAm. Το αυτοκίνητο που επανέφερε τα θρυλικά ονόματα στην γκάμα των Μιλανέζων, έπειτα από 20 και πλέον χρόνια. Μια κατασκευή ημιαγωνιστική, που θέλει τα ανάλογα χέρια για να κινηθεί στα όριά της. Ευτυχώς, τουλάχιστον για μια από τις 500 που θα κατασκευαστούν, αυτή η προσδοκία έγινε πραγματικότητα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά «έπεσε» πάνω σε πιλότο της Formula 1!

O Valtteri Bottas, Νο1 οδηγός της Alfa Romeo F1 Team Stake, παρέλαβε το νέο του αυτοκίνητο από την αντιπροσωπεία Stellantis & You, στο Τορίνο. Ο Φιλανδός πιλότος είχε παραγγείλει την Giulia GTAm (δεν είναι δώρο ή χορηγία) και πήγε ο ίδιος μέχρι την Ιταλία, μαζί με τη συμβία του, προκειμένου να παραλάβει το νέο του καμάρι. «Προφανώς είμαι λάτρης του αυτοκίνητου και αγαπώ τα Alfa Romeo», είπε ο Bottas κατά τη διάρκεια της παραλαβής. «Είναι τιμή για μένα να είμαι πρεσβευτής αυτής της μάρκας και τώρα πελάτης, ως κάτοχος μιας εκ των 500 Giulia GTA» συμπλήρωσε, για να παινέψει μετά τα του οίκου του.

«Ενός εξαιρετικού αυτοκινήτου, που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με τη Sauber Technologies αξιοποιώντας τεχνογνωσία απευθείας από τη Formula 1. Ωστόσο, για εμάς τους λάτρεις του αυτοκινήτου και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αντιπροσωπεύει πολλά περισσότερα. Αναβιώνει έναν από τους θρύλους του motorsport, τη θρυλική Giulia GTA του 1965, και ενσωματώνει τέλεια το DNA της μάρκας, το πάθος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, την οδηγική απόλαυση και μια μοναδική σχεδίαση».

Να θυμίσουμε πως η σύγχρονη GTAm απολαμβάνει 540 ίππων στις 6.500 σ.α.λ. και 600 Nm στις 2.500 σ.α.λ. από τον -καταγωγής Ferrari- 2.9 V6 twinturbo, μειωμένο κατά 100 κιλά βάρος σε σχέση με την απλή Giulia QV (1.520 στο σύνολο), roll cage, αναλογία 2,81 κιλών ανά ίππο, 0-100 χλμ./ώρα σε 3,8 δλ. και τελική 290 χλμ./ώρα. Καλορίζικη, καλοτάξιδη και «καλοφάγωτη» να ευχηθούμε στον 10 φορές νικητή GP.

https://www.instagram.com/alfaromeoofficial/?utm_source=ig_embed&ig_rid=063946e0-9cf3-4306-90e6-20ed00df59ab

Get it on Google Play Download on the App Store