Η απίστευτη τιμή του Fiat Punto το 2005 (+video)

Τα σήμαντρα για τους ιταλόφιλους και τους λάτρεις των σουπερμίνι ηχούν και πάλι χαρμόσυνα, καθώς η Fiat επιβεβαίωσε μια φήμη που κυκλοφορούσε εδώ και αρκετό καιρό: το Punto επιστρέφει!

Το αυτοκίνητο που έβαλε τα σουπερμίνι στο σημερινό δρόμο πριν 15 χρόνια, ως Grande Punto, υπήρξε ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα στην Ευρώπη. Η Ελλάδα συγκαταλέγονταν στις πιο επικερδείς αγορές για το Punto, σημειώνοντας σερί πρωτιές στην κατηγορία και κατατάσσοντας τη Fiat μεταξύ των κορυφαίων εταιριών στη χώρα μας. Κάτι που η ελληνική αντιπροσωπεία κατάφερνε και χάρις στις εξαιρετικές τιμές του Punto. Η διαφήμιση από το 2005, μας βάζει σε ένα πιο ξέγνοιαστο και πρόσφορο κλίμα από το σημερινό.

Την τελευταία χρονιά διάθεσης της 2ης γενιάς του Punto και εν αναμονή του Grande, η τιμή μιας καλοεξοπλισμένης έκδοσης (για τα τότε στάνταρ) ίσα που ξεπερνούσε τις 9.000 ευρώ! Το Punto Active, με τον 1.200άρη 8βάλβιδο των 60 ίππων, ABS, air condition, 2 αερόσακους και τιμόνι dual drive (το κλασικό πια κουμπί City, που το κάνει «πούπουλο» στο παρκάρισμα) κόστιζε πριν 16 χρόνια μόλις 9.190 ευρώ. Τα προγράμματα χρηματοδότησης επίσης ζούσαν μεγάλες στιγμές, με τη Fiat να προσφέρει τη δυνατότητα για εξόφληση σε 60 δόσεις, κατόπιν προκαταβολής 500 ευρώ, και 5 χρόνια εγγύηση.

Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα, το φθηνότερο μοντέλο στη γκάμα της Fiat είναι το Panda City Life 1.0 Hybrid 70 HP, με κόστος 11.150 ευρώ. Άλλα χρόνια και εξοπλιστικά επίπεδα βέβαια, ενώ και σε διαστάσεις το Panda είναι σχετικά κοντά στο τρίθυρο μετά facelift Punto MK2 (3.653 αντί 3.840 χλστ.), όμως δεν αναιρείται το γεγονός πως πριν μια 16ετία αγόραζες καινούργιο σουπερμίνι, με περίπου 9.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store