Η BMW «ψήνει» M7 με plug-in V8 twinturbo 750 ίππων

Στα 50 χρόνια του M Division έχουμε δει κάθε SUV της BMW να αποκτά αντίστοιχη έκδοση. Για την ακρίβεια, σχεδόν κάθε μοντέλο της βαυαρικής εταιρίας διαθέτει καθαρόαιμη εκπροσώπηση στον κόσμο του M GmbH -πλην, φυσικά, της 7άρας.

Πριν πολλά χρόνια, η BMW είχε δηλώσει πως η ναυαρχίδα της δεν πληρούσε τις προδιαγραφές για μια ξεκάθαρη εκδοχή με το γράμμα «M». Από τότε έχουν λανσαριστεί οι X3/X4 M, X5/X6 M, η ηλεκτρική i4 M50, το επίσης ηλεκτρικό θηρίο iX M60, η 1Μ Coupe και μετέπειτα η M2. Η 7άρα, από την άλλη, αναγκαζόταν να βολεύεται με την M760i. Όπως φαίνεται, όμως, οι Βαυαροί θέλουν να αποκαταστήσουν την αδικία εις βάρος του κορυφαίου τους μοντέλου, ετοιμάζοντας την πρώτη M7 για τον εορτασμό των 50ων γενεθλίων των BMW M.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, από όπου και το ιδιαίτερα πειστικό rendering, έχει τεθεί επί τάπητος η παρουσίαση της πρώτης M7 στα χρονικά και μάλιστα ως μιας εκ των ισχυρότερων BMW όλων των εποχών! Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για χρήση του plug-in υβριδικού συνόλου που πρωτοείδαμε στο πρωτότυπο XM, με τη συνεργασία ηλεκτροκινητήρα και twinturbo V8 να παράγει 750 ίππους και 1.000 Nm ροπής! Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα εικάζεται πως θα διαρκεί λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική θα περιορίζεται ηλεκτρονικά είτε στα 280 είτε στα 305 χλμ./ώρα!

Τόσο η έκδοση παραγωγής του XM, όσο και η νέα 7άρα προγραμματίζονται για ντεμπούτο εντός του 2022. Οπότε δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πάρα πολύ, για να δούμε αν τα σενάρια περί M7 θα γίνουν πραγματικότητα.

Get it on Google Play Download on the App Store