Η Dacia έφτιαξε πλυντήριο για λασπόλουτρο!

Στα πλυντήρια αυτοκινήτων πηγαίνουμε όταν χρειάζεται το αγαπημένο μας όχημα μια ωραία «μπουγάδα», για να αποκτήσει την αρχική του λάμψη και να αισθανόμαστε πιο όμορφα όταν το βλέπουμε, αλλά και όταν το οδηγούμε. Βέβαια, υπάρχει και η άλλη πλευρά, δηλαδή να θέλουμε το θαυμάζουμε όταν είναι γεμάτο λάσπη, ύστερα από μια off road διαδρομή.

Ωστόσο, ακόμα και αρκετοί που έχουν τετρακίνητα SUV, σπάνια θα πατήσουν σε χώμα, πόσο μάλλον να το βουτήξουν σε λασπόλακκους και να το κάνουν πραγματικά αγνώριστο. Για όσους λοιπόν θέλουν να γεμίσει λάσπη το 4κινητό τους, αλλά δίχως να έχουν πατήσει εκτός δρόμου, η Dacia στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτιαξε το πλυντήριο λάσπης, για όλους τους κατόχους 4×4.

Πρόκειται μάλιστα για μια δωρεάν υπηρεσία, μόνο που αντί για νερό και αφρός, το αυτοκίνητο «λούζεται» με λάσπη, έτσι ώστε να αποκτήσει περιπετειώδη εμφάνιση. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 40% των οδηγών 4×4 δεν έχουν δεν έχουν βγάλει ποτέ το αυτοκίνητό τους εκτός δρόμου, ενώ ένα 19% παραδέχτηκε ότι δεν έχει οδηγήσει ποτέ το 4×4 σε χωματόδρομο.

Οι ερευνητές ρώτησαν 1.000 ιδιοκτήτες 4×4 που κατοικούν στην πόλη και ανακάλυψαν ότι σχεδόν δεν έχουν λασπώσει τους τροχούς τους. Σύμφωνα με την έρευνα, πάνω από το 67% ανέφεραν ότι η πιο μεγάλη πρόκληση που έχουν αντιμετωπίσει στο δρόμο, είναι τα… σαμαράκια έξω από τα σχολεία! Το 17% των ερωτηθέντων είπε επίσης ότι θα ήθελαν να είναι πιο τολμηροί με το 4×4 τους, ενώ ένα 13% ανέφερε ότι η οικογένειά του δεν είναι πολύ τολμηρή.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδήγηση εκτός δρόμου χρειάζεται πάντα προσοχή και σύνεση, γιατί υπάρχουν διάφορες δυσκολίες και όρια. Ο οδηγός πρέπει πάντα να είναι προετοιμασμένος για τα χειρότερα και να γνωρίζει τις δυνατότητες του οχήματός του. Για παράδειγμα, δεν μπορεί κάποιος να πηγαίνει για off roading χωρίς να έχει ρεζέρβα, ή με ασφάλτινα ελαστικά.

Get it on Google Play Download on the App Store