H Dodge έχει πουλήσει 2 ολοκαίνουργια Viper φέτος!

To Viper είναι ένα από τα πιο βάρβαρα και «αντρικά» αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν ποτέ, όποια από τις τρεις γενιές του κι αν εξετάσεις. Η 3η έμεινε στην παραγωγή από το 2012 μέχρι το 2017, όμως παρόλα αυτά η Dodge πούλησε 2 ολοκαίνουργια αυτοκίνητα στο πρώτο τετράμηνο του 2021!

H αμερικανική φίρμα ταξινόμησε 2 «Οχιές» στις Η.Π.Α., ενώ ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως πέρσι είχε πουλήσει άλλες 3. Μάλιστα, το 2019 είχαν πουληθεί 5 Viper και το 2018 άλλες 19! Στο σύνολο, από τότε που σταμάτησε η παραγωγή του, έχουν βρει αγοραστή 29 αντίτυπα με 0 χλμ. και τις ζελατίνες! Προφανώς αυτά του ’18 είχαν ξεμείνει σε στοκ, όμως τα υπόλοιπα; Το πιθανότερο σενάριο θέλει ορισμένους αντιπροσώπους να αγόρασαν τα αυτοκίνητα, βάζοντάς τα στο «ψυγείο» μέχρι να ανέβουν οι τιμές. Κι από τη στιγμή που δεν γίνεται γνωστό πόσο κόστισαν οι αγορές των «ληξιπρόθεσμων» Viper, το σκεπτικό αυτό έχει βάση. Όπως και αυτό που λέει πως υπάρχουν κι άλλα, τα οποία θα βγουν «στο σφυρί» τα επόμενα χρόνια. Όταν δηλαδή οι τιμές τους -ειδικά αν καταργηθεί κάποιο από τα Hellcat– εκτιναχθούν ακόμα περισσότερο.

Στην τελευταία του μορφή, το αμερικανικό supercar είχε κάτω από το θεόμακρυ καπό έναν V10 8.382 κ.εκ. (με τις ρίζες στις αρχές της δεκαετίας του 90 και κατόπιν συνεργασίας με τη Lamborghini), απόδοσης 649 ίππων στις 6.150 σ.α.λ. και 813 Nm στις 4.950 σ.α.λ. Ο συνδυασμός ανθρακονήματος και αλουμινίου στο αμάξωμα, βοηθούσε στη διατήρηση του βάρους στα 1.530 κιλά. Παρά την έλλειψη διπλών συμπλεκτών και εξελιγμένων ηλεκτρονικών, το ωμό γκάζι του Viper συνδυαζόταν άψογα με ένα 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και εξασφάλιζε επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δλ., με την τελική να ξεπερνά τα 330 χλμ./ώρα (335).

To ελαφρύτερο, ισχυρότερο, πισταδόρικα στημένο και αεροδυναμικά εξελιγμένο για παραγωγή κάθετης δύναμης (μέχρι 907 κιλά) ACR, ήταν από τους γεννήτορες της τρέλας με τους χρόνους στο Nurburgring και έκανε -ούτε λίγο, ούτε πολύ- 13 ρεκόρ πίστας, μεταξύ των οποίων και στην «Πράσινη Κόλαση» (τα περισσότερα έχουν καταρριφθεί, αλλά δεν αφαιρείται τίποτα από το επίτευγμα της αγωνιάρας «Οχιάς»).

Get it on Google Play Download on the App Store