Η ΕΛ.ΑΣ. σκέφτεται την επαναφορά της Ομάδας Σίγμα!

Τα γκάζια φαίνεται πως είναι έτοιμα να επιστρέψουν στην υπηρεσία του Νόμου, καθώς η Ελληνική Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο επανασύστασης της θρυλικής Ομάδας Σίγμα!

Διαβάστε επίσης: Ομάδα Σίγμα: Γκάζια στην υπηρεσία του νόμου (+video)

Η αποκάλυψη ήρθε από τον αντιπρόσωπο της Ένωσης Αστυνομικών Αθηνών, Χρήστο Μπαλάσκα, ο οποίος έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο Facebook:

«Διαβάζουμε και όντως υπάρχουν πληροφορίες για επανασύσταση της Ομάδας (Σ). Πολύ καλή σκέψη. Το να ανήκει όμως στην ασφάλεια είναι κατά τη γνώμη μου άτοπο. Αφού μπορούν να δοθούν στην ΕΛ.ΑΣ. γρήγορα αυτοκίνητα, ποια υπηρεσία είναι η καταλληλότερη από την Άμεση Δράση; Αφού τα περιπολικά της Α.Δ είναι όντως αδύναμα σε σχέση με τα οχήματα των δραστών έκνομων ενεργειών, γιατί απλά να μην εφοδιαστεί η Άμεση Δράση με δυνατά οχήματα;

Είναι μια ερώτηση η οποία δύσκολα θα βρει απάντηση. Είναι στο αντικείμενο της Α.Δ. το να καταδιώκονται κλέφτες, ληστές κλπ. Εκτός και αν υπάρχει κάποιος λόγος που δεν γνωρίζουμε. Δώστε γρήγορα αυτοκίνητα στην Άμεση Δράση, εμπλουτίστε τη με προσωπικό και είναι σίγουρο ότι δεν θα κουνιέται κουνούπι. Δεν χρειάζονται καινούργιες υπηρεσίες. Αυτές που υπάρχουν είναι αρκετές. Απλώς αναβαθμίστε τες. Γνώμη μου».

Δείτε ακόμα: Το θηρίο της ΕΛ.ΑΣ. στα σύνορα (+video)

Με τι αυτοκίνητα, τώρα, θα μπορούσε να απαρτιστεί η νέα Ομάδα Σίγμα; Δεδομένου ότι ο στόλος που επέβαλλε την τάξη στα 90’s προερχόταν από τα κατασχεμένα, αρκεί μια βόλτα στις μάντρες του ΟΔΔΥ για να επιλεγούν οι κατάλληλοι υποψήφιοι. Το RS2 της Ομάδας Σ πάντως, είχε επιστρέψει πριν μερικά χρόνια στην υπηρεσία (δεν γνωρίζουμε αν περιπολεί ακόμα). Επίσης, το 2011 είχαν κυκλοφορήσει φωτογραφίες με ένα Mitsubishi Evo X στα χρώματα της ΕΛ.ΑΣ. Η ιαπωνική rally replica ήταν πρώην δημοσιογραφικό αυτοκίνητο και αποτελούσε δωρεά της ελληνικής αντιπροσωπείας, όμως ουδείς γνωρίζει αν συνεχίζει ακόμα να κυκλοφορεί.

Δείτε ακόμα: Η Ελληνική Αστυνομία γέμισε με… λιοντάρια!

Αυτά τα δύο, μαζί με ένα περιπολικό Mazda CX-7 που υπάρχει κάπου στην ελληνική επικράτεια, θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν το έναυσμα για τη νέα ταχύτατη ομάδα κρούσης της Άμεσης Δράσης. Για να δούμε.

Get it on Google Play Download on the App Store