Η Fiat ετοιμάζει το διάδοχο του Punto

Διπλό χτύπημα ετοιμάζει η Fiat στη μικρή κατηγορία όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ιταλικής μάρκας, Ολίβιερ Φρανσουά. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να αλλάξει τα πράγματα, επιστρέφοντας ως πρωταγωνιστής στο B segment της αγοράς με δύο διαφορετικά μοντέλα.

Δείτε ακόμα: Το πιο τέλειο Fiat Uno Turbo πωλείται τρελά λεφτά!

Μια απόφαση, η οποία αν μη τι άλλο κρίνεται απολύτως σωστή, αφού η Fiat επί σειρά ετών είχε κυρίαρχη θέση στα μικρά αυτοκίνητα. Όμως για τους όποιους λόγους την άφησε στο έλεος του ανταγωνισμού. Το Fiat Punto που κάποτε μεσουρανούσε, σταμάτησε να παράγεται το 2018, έπειτα από 25 χρόνια καριέρας. Με τη δήλωση αυτή του Ολίβιερ Φρανσουά και μετά τη συγχώνευση του Groupe PSA με την Fiat-Chrysler Automobiles, το πιο πιθανό σενάριο είναι να δούμε ένα νέο Fiat Punto, καθώς και ένα νέο μικρό SUV. Άλλωστε τόσο τα μικρά χάτσμπακ, όσο και τα μικρά SUV βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού.

Δείτε ακόμα: Νέο Fiat Strada με πολλές αλλαγές

Για την ανάπτυξη των νέων μικρών Fiat θα γίνει χρήση της πλατφόρμας CMP (Common Modular Platform) του ομίλου PSA, πάνω στην οποία βασίζονται και τα μοντέλα Peugeot 208 και Opel Corsa. Στην γκάμα των κινητήρων θα υπάρχουν οι βενζίνης 1.2 PureTech, οι πετρελαίου 1.5 BlueHDi και το αμιγώς ηλεκτρικό μοτέρ. Όσο για τον σχεδιασμό του, μια εικόνα για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει με βάση τα τωρινά αισθητικά πρότυπα της Fiat, βλέπουμε μέσω της ψηφιακά επεξεργασμένης εικόνας από τον ανεξάρτητο σχεδιαστή Kleber Silva. Eν αναμονή λοιπόν των σημαντικών εξελίξεων!

Δείτε ακόμα: Fiat Cinquecento: Ο ήρωας της πόλης! (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store