Η Ford κάνει τη Mustang «Σκοτεινό Άτι»

Η Ford έχει επιδοθεί σε μπαράζ κατοχυρώσεων, αναγκάζοντας το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Πνευματικών Δικαιωμάτων στις Η.Π.Α. να δουλεύει υπερωρίες. Αρκετές από τις πατέντες αφορούν τη Mustang, ιδίως την επόμενη, ωστόσο η τελευταία ενέργεια ενδέχεται να αφορά τη σημερινή – και μάλιστα δεν περιορίστηκε στην Αμερική, αλλά κατοχυρώθηκε σε διάφορες αγορές του κόσμου.

Το «Μπλε Οβάλ» πατεντάρισε την ονομασία «Dark Horse», προοιωνίζοντας το λανσάρισμα ανάλογης έκδοσης για το πιο επιτυχημένο sportscar στον πλανήτη. Η Ford είχε διοργανώσει διαγωνισμό στις αρχές Ιουνίου, ζητώντας από τους φίλους της να δώσουν τις προτάσεις τους για το όνομα ενός πακέτου, που θα έδινε έμφαση στο μαύρο χρώμα και τις αντίστοιχες λεπτομέρειες στο αυτοκίνητο. Οι Αμερικανοί δηλώνουν πως δέχτηκαν πάνω από 25.000 συμμετοχές, οπότε λογικά το «Dark Horse» ανταποκρίνεται στο νικητή του εν λόγω διαγωνισμού. To ίδιο όνομα έχει χρησιμοποιηθεί από τη Saleen στη Mustang, την οποία βλέπουμε στην κεντρική φώτο, αλλά πλέον γίνεται εργοστασιακό.

Αναφορικά με την έκδοση τώρα, το μόνο που μας έχει δείξει η Ford είναι το μαύρο πόνι. Σίγουρα, πάντως, δεν πρόκειται για αμερικανική έκδοση, καθώς το όνομα κατοχυρώθηκε επίσης σε Αυστραλία, Καναδά, Νέα Ζηλανδία και Ευρώπη. Λεπτομέρειες ακόμα δεν ανακοινώνονται, όμως κατά πάσα πιθανότητα να μιλάμε για κάποιο πακέτο στο στυλ του Stealth Package, που παρουσιάστηκε πέρσι. Εκεί το σήμα, τα καλύμματα των καθρεπτών και οι ζάντες βάφονταν σε μαύρο χρώμα, αλλά το αμάξωμα ήταν σε μπλε απόχρωση. Με το Dark Horse η Mustang θα αποκτήσει total black παρουσιαστικό, δημιουργώντας ένα από τα πιο απειλητικά look στη σημερινή γενιά (κωδικός S550).

Η επόμενη γενιά θα παρουσιαστεί στα μέσα του επόμενου χρόνου, με τις τελευταίες πληροφορίες να τοποθετούν την πρεμιέρα στις 17 Απριλίου του 2023.

Get it on Google Play Download on the App Store