Η Ford κατοχύρωσε το όνομα Skyline!

Σε μια κίνηση γεμάτη μυστήριο προχώρησε η Ford στις Η.Π.Α, κατοχυρώνοντας ένα όνομα συνυφασμένο με τη Nissan και τον «Godzilla»!

Σύμφωνα με το Ford Authority, το «Μπλε Οβάλ» κατοχύρωσε το όνομα «Skyline» στην Αμερική πριν μια εβδομάδα! Η περιγραφή του εγγράφου αναφέρει «Motor land vehicles, namely, SUVs, trucks and automobiles», κάτι που σημαίνει ότι η ονομασία αφορά ξεκάθαρα τετράτροχο της Ford και όχι κάποιο άλλο είδος στοιχείου ή υπηρεσίας (ειδική έκδοση, μέρος εξοπλισμού, ηλεκτρονικό σύστημα ή κάτι παρεμφερές). Εννοείται πως το «Skyline» είναι συνώνυμο της Nissan και παγκοσμίως συνυφασμένο με τον Ιάπωνα κατασκευαστή, όμως από πλευράς πνευματικών δικαιωμάτων η δικαιοδοσία της φίρμας από τη Γιοκοχάμα περιορίζεται εντός των συνόρων. Από τη λήξη παραγωγής του R34 και μετά, το κορυφαίο της αυτοκίνητο ονομάζεται απλά «GT-R» (και στην Ιαπωνία). Skyline ονομάζεται μόνο το μεσαίο σεντάν της εταιρίας, που εμείς γνωρίζουμε ως Infiniti Q50.

To πιο κοντινό σε Skyline που έχουμε δει από τη Ford είναι το όνομα «Skyliner», που συνόδευε στη δεκαετία του 50 αρκετά μοντέλα από το Ντιτρόιτ όπως τα Crestline, Fairlane Crown Victoria, Fairlane 500 και Galaxie. Πιο πρόσφατη εμφάνιση ήταν το 2015, σε ένα ομώνυμο πρωτότυπο βασισμένο στο Transit. Περιμένουμε με ιδιαίτερη αγωνία τις εξελίξεις, προκειμένου να δούμε τι θέλουν να κάνουν οι Αμερικανοί με την εν λόγω ονομασία.

Get it on Google Play Download on the App Store