Οι σερίφηδες αγαπάνε τη Ford Mustang

Οι αστυνομικές αρχές στην Πασαντίνα βρήκαν ίσως τον καλύτερο τρόπο αξιοποίησης των χρημάτων από τις κλήσεις: την αγορά μιας ολοκαίνουργιας Ford Mustang.

Οι Τεξανοί αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την κίνηση, ώστε να ενισχύσουν τους δεσμούς της αστυνομίας με τα παιδιά και να προβάλλουν το ανθρώπινο, διασκεδαστικό πρόσωπο των οργάνων της τάξης στο κοινό. Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιείται σε κοινωνικές εκδηλώσεις και παρελάσεις, όμως θα είναι πλήρως εξοπλισμένο με σειρήνες και φανούς. Τα χρώματα, όπως δηλώνει το αρμόδιο γραφείο του σερίφη, θα «θα είναι πατριωτικά, στο ύφος και το ήθος των Η.Π.Α., με την Αστερόεσσα στο αμάξωμα και συνδυασμό κόκκινο-μπλε-άσπρο». Άρα ποια είναι η Mustang που βλέπουμε στις φωτογραφίες;

Δείτε ακόμα: 120 καινούργια περιπολικά Nissan Qashqai

Αυτή που έδειξε το δρόμο, προερχόμενη από την κομητεία Φορτ Μπεντ. Επίσης από το Τέξας, η συγκεκριμένη μόνο διακοσμητική δεν είναι. Πλήρως μάχιμη, χρησιμοποιείται κανονικά σε περιπολίες και καταδιώξεις, έχοντας εξελιχθεί στο πιο αγαπημένο όχημα της περιοχής. Όπως αναγράφει στο πίσω μέρος, αντί για «To Protect and Serve» («Στην υπηρεσία του πολίτη», σε ελεύθερη μετάφραση) βλέπουμε «This Car was Purchased by Drug Dealers». Για την ακρίβεια, δεν αγοράστηκε καν. Ο σερίφης του Φορτ Μπεντ πήρε τη Mustang από τη μάντρα με τα κατασχεμένα, την έντυσε στα ανάλογα χρώματα και ανέλαβε καθήκοντα.

Διαβάστε επίσης: Περιπολικά Qashqai εμείς, 5άρες ΒMW στην Ρωσία

Σε αντίθεση με αυτόν, ο σερίφης της Πασαντίνα θα αγοράσει ως καινούργια τη Mustang. To αντίτιμο για την «καλή» GT, με τον V8 Coyote των 5 λίτρων και 460 ίππων, ανέρχεται στις 49.275 δολάρια (44.650 ευρώ). Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 4,8 δλ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, αν και το τελευταίο δεν γνωρίζουμε αν ισχύει στην περίπτωση του περιπολικού.

Get it on Google Play Download on the App Store