Η Geely μετά τη Volvo θέλει και την Aston Martin!

Η κινέζικη επέλαση καλά κρατεί! Η Geely φαίνεται πως μετά τη Volvo θέλει να αποκτήσει και την Aston Martin!

Ο όμιλος της Geely θέλει να «πατήσει καλά» στην ευρωπαϊκή αγορά και για αυτό το λόγο βολιδοσκοπεί εταιρείες μεγάλου βεληνεκούς στην Γηραιά Ήπειρο!

Δείτε ακόμα: Geely Vision: Το κινέζικο Toyota Corolla!

Τώρα ήρθε η σειρά της Aston Martin, μιας βρετανικής μάρκας με μακρά ιστορία. Κι ενώ η εταιρεία τα πάει καλά σε επίπεδο προϊόντων (κατασκεύασε το πρώτο SUV της ιστορίας της, την DBX και έχει στα σκαριά δυο hypercars, Valkyrie και την Valhalla), στα οικονομικά όμως ζορίζεται. Τα κέρδη έχουν μειωθεί κατά 50% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Αντίστοιχα ζόρια τραβάει και η χρηματιστηριακή της αξία, η οποία έχει μειωθεί κατά πολύ με την τιμή της μετοχής να είναι μόλις 4,5 λίρες. Για να καταλάβετε τη χασούρα, όταν το 2018 η Aston Martin εισήλθε στο χρηματιστήριο η αξία της ήταν της τάξης των 4,3 δισεκατομμυρίων λιρών (τώρα είναι μόλις 1 δις.) και η τιμή της μετοχής της ήταν 19 λίρες.

Διαβάστε επίσης: Οι Κινέζοι της Geely πήραν μερίδιο της Daimler

Οι συζητήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα για μια οικονομική βοήθεια στην Aston Martin έχουν ενταθεί! Πέρα από την προσέγγιση του Καναδού δισεκατομμυριούχου Lawrence Stroll (πατέρας του πιλότου της F1 Lance Stroll) και το όνομα της Geely ακούγεται έντονα! Η Geely είναι μια τεράστια εταιρεία στην οποία ανήκουν η Volvo, η Polestar, η Lotus, η Lync & Co και η London EV Company (ταξί Λονδίνου), ενώ κατέχει και ποσοστό σχεδόν 10% στην Daimler. Αν αναλογιστούμε ότι o γερμανικός όμιλος συμμετέχει με ποσοστό 4% στη Aston Martin, ίσως το deal με την Geely να κλείσει πιο εύκολα!

Get it on Google Play Download on the App Store