Η GM κάνει σαν καινούργια περασμένα muscle cars

Θυμάστε την Chevrolet Camaro και το Pontiac Firebird της δεκαετίας του 90; Η General Motors, πάντως, σίγουρα. Για αυτά, αλλά και όλα τα muscle cars περασμένων ετών, ο αμερικανικός κολοσσός δημιούργησε το ανάλογο πρόγραμμα αναπαλαίωσης.

Πρόσφατα κατοχυρώθηκε το όνομα «GM Restoration», ανοίγοντας διάπλατα το ενδεχόμενο ένταξης των Αμερικανών στον κόσμο των αντίστοιχων τμημάτων αναζωογόνησης παλιότερων αυτοκινήτων, όπως το FCA Heritage. Λεπτομέρειες ακόμα δεν ανακοινώνονται, όμως δεδομένου πως ήδη διατίθενται ολοκαίνουργια ανταλλακτικά για πολυάριθμα μοντέλα, με τα muscle cars σε πρωταγωνιστικό ρόλο, το GM Restoration ενδεχομένως αφορά ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναπαλαίωσης. Πέρα, δηλαδή, από τα επιλεγμένα εξαρτήματα, μια Camaro Z28 του ’95 για παράδειγμα θα μπορεί να ανανεωθεί πλήρως, τόσο από πλευράς μηχανικών μερών όσο αμαξώματος και εσωτερικού.

Εκτός παρουσιών όπως η Camaro, το Firebird, η Corvette και τα Chevrolet Chevelle ή GTO, το GM Restoration λογικά θα παρέχει υπηρεσίες και στους κατόχους Cadillac (Seville, De Ville κλπ), αλλά και Buick (Riviera). Ανάλογες υπηρεσίες προσφέρουν ήδη αυτοκινητοβιομηχανίες βεληνεκούς Porsche, Mercedes, Lamborghini, Nissan και Toyota, εκτός της προαναφερθείσας FCA, κάτι που σημαίνει ότι προγράμματα του είδους αποδεικνύονται αρκετά προσοδοφόρα για τους κατασκευαστές, επαναφέροντας παράλληλα στα μεγαλεία του παρελθόντος ιστορικά ονόματα της αυτοκίνησης.

Get it on Google Play Download on the App Store