Η GM βγάζει πουρμπουάρ για κάθε Wuling EV

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν αναμφίβολα το μέλλον την αυτοκίνησης, αφού μέσα στα επόμενα 10 με 15 χρόνια (ή και νωρίτερα), πολλές μάρκες θα σταματήσουν να παράγουν μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ήδη σήμερα διατίθενται αρκετά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όμως είναι αρκετά πιο ακριβά από τα βενζίνης ή τα πετρελαίου.

Πολλά χιλιόμετρα μακριά από εδώ και συγκεκριμένα στην Κίνα, την πρώτη αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων, διατίθεται το μίνι τετραθέσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Hong Guang MINI EV της εταιρείας Wuling. Αποτελεί το πρώτο σε πωλήσεις EV στην Κίνα, αλλά και ένα από τα φθηνότερα, αφού κοστίζει από 28.800 γουάν (σημερινή ισοτιμία 3.745 ευρώ). Από αυτά τα χρήματα, η GM έχει κέρδος «πουρμπουάρ», αφού σύμφωνα με κινεζικό site, για κάθε πώληση ενός Hong Guang MINI EV η GM βγάζει το ποσό των 89 γουάν ή 11,57 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι το λιλιπούτειο αυτό ηλεκτρικό όχημα έχει μήκος 2.917 χλστ. και χωράει έως 4 επιβάτες, ενώ με την αναδίπλωση της πλάτης του πίσω καθίσματος προσφέρει 741 λτ. χώρο αποσκευών. Την κίνηση του αμαξώματος των 665 κιλών αναλαμβάνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 27 ίππων και 85 Nm ροπής, το οποίο εξασφαλίζει μέγιστη ταχύτητα 100 χλμ./ώρα. Με τη μικρή μπαταρία των 9,3 kWh η αυτονομία του φτάνει τα 120 χιλιόμετρα, ενώ με τη μεγαλύτερη των 13,9 kWh μπορεί να διανύσει έως 170 χιλιόμετρα.

Get it on Google Play Download on the App Store