Η κάμερα της Volvo που θα σώζει τον οδηγό!

Η Volvo, θέλοντας να αυξήσει την ενεργητική ασφάλεια των οχημάτων της, τοποθετεί κατόπιν παραγγελίας, κάμερες παρακολούθησης του οδηγού στην καμπίνα του αυτοκινήτου.

Η συγκεκριμένη κάμερα θα ελέγχει τον οδηγό καθώς και μερικές βιομετρικές παραμέτρους, όπως π.χ. τα επίπεδα γλυκόζης του οδηγού μέσα από τις κόρες των ματιών. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο των ψηφιακών μέσων και τεχνολογίας, της μάρκας, κ. Atif Rafiq, οι συγκεκριμένες κάμερες μόλις διαπιστώσουν κάποιο πρόβλημα υγείας του οδηγού θα μπορούν να ειδοποιήσουν το κοντινότερο νοσοκομείο, ή κάποιο συγγενικό πρόσωπο σε περίπτωση αδυναμίας του οδηγού να καλέσει μόνος του βοήθεια.

Δείτε ακόμη: Volvo Amazon: Το αυτοκίνητο που έσωσε εκατομμύρια ζωές

Εξίσου εκπληκτικό όμως θα είναι το γεγονός πως με τη συγκεκριμένη κάμερα, θα ενσωματώνεται και η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, τεχνολογία η οποία θα κάνει τη ζωή του χρήστη ακόμα πιο εύκολη. Κι αυτό γιατί το σύστημα θα αναγνωρίζει τον εκάστοτε οδηγό και θα μπορεί να υιοθετεί όλες τις αγαπημένες ρυθμίσεις του, σε ότι έχει να κάνει με τη θερμοκρασία, την αγαπημένη του μουσική, αλλά και τη θέση οδήγησης που τον βολεύει, ενώ παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για βιντεοκλήσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store