Έπιασε νούμερο «τζόκερ» το Skoda Karoq

Σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια εμπορικής πορείας, το Skoda Karoq ξεπερνά τις 500.000 πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Ταυτόχρονα, γίνεται το best seller SUV της εταιρείας, ενώ είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές μετά την Octavia, τους τελευταίους 18 μήνες.

Το τσέχικο μοντέλο που εισήγαγε τη μάρκα στα μικρομεσαία SUV, διατίθεται σε περισσότερες από 60 χώρες, με παραγωγικές μονάδες στην Τσεχία, τη Σλοβακία, τη Ρωσία και την Κίνα. Διαθέτει δυναμικές γραμμές στη σχεδίασή του, ενώ συνεχίζει την παράδοση της ονοματοδοσίας της Skoda, που θέλει τα μοντέλα της κατηγορίας, να ξεκινούν με το γράμμα K και να τελειώνουν με το Q. Το όνομά του, παραπέμπει στη γλώσσα των αρχικών κατοίκων της Αλάσκας, των Alutiiq.

Με τις compact διαστάσεις του, την υψηλή απόσταση από το έδαφος καθώς και το προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης, το Karoq κυκλοφορεί το ίδιο άνετα σε αστικά περιβάλλοντα, αλλά και εκτός δρόμου. Η ευρυχωρία στο εσωτερικό, αλλά και ο μεγάλος χώρος αποσκευών, το καθιστούν ιδανικό όχημα για οικογένειες, όπως επίσης και για περιπετειώδεις οδηγούς που αρέσκονται σε ταξίδια, εκτός των τειχών της πόλης.

Τα προαιρετικά πίσω καθίσματα VarioFlex, που προσαρμόζονται στις ανάγκες των επιβατών, είναι μόνο ένα από τα πολλά «έξυπνα» χαρακτηριστικά που προσφέρει. Στο συνολικό πακέτο του αυτοκινήτου, περιλαμβάνονται η υψηλή ενεργητική και παθητική ασφάλεια και τα πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης οδηγού για την άνεση και τη συνδεσιμότητα.

Το Karoq διατίθεται στη Ελλάδα από 22.950 ευρώ στην έκδοση με τον κινητήρα 1.0 TSI 110 PS. Το ισχυρότερο μοντέλο με το μοτέρ 1.5 TSI 150 PS κοστίζει 24.700 ευρώ, ενώ η τιμή του κορυφαίου 2.0 TDI και τετρακίνητου με το κιβώτιο DSG7 ανέρχεται στα 42.500 ευρώ. Το συγκεκριμένο Skoda έχει αναδειχθεί σε καταλυτικό μοντέλο για την ανάπτυξη της εταιρείας τη τελευταία πενταετία, έχοντας κατακτήσει από το λανσάρισμά του το 2017 και μετά, πολυάριθμα βραβεία σε πολλές χώρες.

Επίσης, στις 30 Νοεμβρίου θα κάνει τη διαδικτυακή του πρεμιέρα το «φρεσκαρισμένο» Karoq.

Get it on Google Play Download on the App Store