Η Mustang Mach-E GT θα επιβάλλει την τάξη!(+video)

Η ηλεκτροκίνηση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας κι ως φαίνεται έχει αρχίσει να αποκτά έντονο ρόλο και στα σώματα ασφαλείας.

Η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να απέκτησε το ηλεκτρικό Citroen Ami για να περιπολεί στο νησί της Χάλκης, όμως στη Νέα Υόρκη απέκτησαν 184 ολοκαίνουργιες και πανίσχυρες Mustang Mach-e GT. Οι Mustang των 487 ίππων θα εκτελούν και χρέη περιπολικών και θα αντικαταστήσουν παλιότερα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η τεράστια αυτή επένδυση γίνεται στο πλαίσιο ανάπτυξης του δήμου της Νέας Υόρκης, αλλά και στο στόχο που έχει βάλει να γίνει πλήρως ηλεκτρικός μέχρι το 2035.

Η πόλη της Νέας Υόρκης διαθέτει ένα στόλο σχεδόν 30.000 οχημάτων, εκ των οποίων τα 6.200 χρησιμοποιούνται από την αστυνομία της πόλης και η απόκτηση των Mustang είναι η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι σήμερα. Η παραλαβή έχει οριστεί για τις 30 Ιουνίου 2022. Οι Mach-E GT επιλέχθηκαν γιατί πέρα από την αδιαμφισβήτητη ισχύ των 487 ίππων, έχουν μεγάλη αυτονομία σχεδόν 500 χλμ., ενώ το μεγάλο πορτ μπαγκάζ τους χωράει με άνεση τον εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης και επιβολής του νόμου. Η Mustang θα μπορούν να φορτίζουν γρήγορα στους 103 ταχυφορτιστές που θα εγκαταστήσει ο δήμος της Νέας Υόρκης σε διάφορα σημεία της πόλης, με 29 από αυτούς να βρίσκονται στα κεντρικά της αστυνομίας! Το συνολικό κόστος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store