Η νέα ψηφιακή βοηθός της Skoda ακούει στο «Okay Laura»! (+video)

Η Skoda δημιούργησε την Laura, τη νέα ψηφιακή βοηθό, η οποία κάνει την καθημερινότητα ευκολότερη χάρη στις φωνητικές εντολές που ακούει.

Το νέο και βελτιωμένο σύστημα φωνητικού ελέγχου της Skoda, δίνει τη δυνατότητα στη Laura να κατανοεί τη φυσική ομιλία (αντιλαμβάνεται έξι γλώσσες) και αποτελεί μέρος του συστήματος infotainment Amundsen.

Δείτε ακόμα: Ιστορική μέρα για τη Skoda η 18 Σεπτεμβρίου 2019

Η νέα αυτή δυνατότητα προσφέρεται για πρώτη φορά στο νέο Kamiq, ενώ θα διατεθεί παράλληλα και στο μικρομεσαίο Skoda Scala. Ο οδηγός το μόνο που έχει να κάνει για να ενεργοποιηθεί η Laura είναι απλά να πει «Okay Laura» χωρίς να χρειάζεται να πατήσει κάποιο κουμπί. Το εκπληκτικό όμως είναι πως η Laura κατανοεί τη φυσική ομιλία κι έτσι δεν χρειάζεται ο οδηγός να εκφέρει μια σειρά προκαθορισμένων εντολών για να γίνει αυτό που επιθυμεί. Οι γλώσσες που αντιλαμβάνεται η Laura, είναι τα: αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά και τσεχικά, ενώ μπορεί να καταλάβει ακόμα και δύσκολες τοπικές διαλέκτους.

Διαβάστε επίσης: Το πολύ πρακτικό καπάκι της Skoda! (+video)

Για να συνδεθεί με το internet η Laura κάνει χρήση της ενσωματωμένης eSIM, η οποία υπάρχει στα Scala και Kamiq. Ακόμα ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό που προσφέρει το προηγμένο σύστημα φωνητικών εντολών, είναι πως ο οδηγός μπορεί να κάνει νέα ερώτηση, χωρίς να περιμένει την Laura να τελειώσει την προηγούμενη απάντηση της. Όταν δίνεται μια εντολή ο ήχος του ραδιοφώνου χαμηλώνει και δεν απενεργοποιείται, ώστε να δίνεται η αίσθηση ενός φυσικού και χαλαρού διαλόγου. Δείτε και το βίντεο για να καταλάβετε τις αυξημένες δυνατότητες της Laura!

Get it on Google Play Download on the App Store