Η Nissan δωρίζει 1 εκατομμύριο ευρώ στην Ουκρανία

Η Nissan πήρε σειρά στις ανακοινώσεις για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία και «πάγωμα» δραστηριοτήτων στη Ρωσία, επισημοποιώντας τη δωρεά μεγάλου χρηματικού ποσού για την ανακούφιση τόσο του ουκρανικού λαού, όσο και των πληττόμενων εργαζομένων της.

Η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε την ίδρυση του ταμείου Nissan Cares, που έχει σκοπό την συγκέντρωση 2,5 εκατ. ευρώ. Το 1 εκατομμύριο θα διατεθεί στο Global Giving Ukraine Relief Fund, τον Ερυθρό Σταυρό και άλλες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται στη στήριξη των ανθρώπων που υποφέρουν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Nissan διατίθεται επίσης να δωρίσει οχήματα, προκειμένου να βοηθήσει τις δράσεις ανακούφισης στις πληγείσες περιοχές.

Το άλλο 1,5 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την οικονομική εξασφάλιση και στήριξη των εργαζομένων που πλήττονται από τη Ρωσο-ουκρανική κρίση, αλλά και των οικογενειών τους. Σε αυτούς συγκαταλέγονται το προσωπικό του εργοστασίου στην Αγία Πετρούπολη, αλλά και οι υπάλληλοι στις αντιπροσωπείες της εταιρίας επί ρωσικού εδάφους, καθότι και η Nissan αποσύρεται από την εκεί αγορά μέχρι νεωτέρας. Τόσο η εκεί παραγωγή, όσο και η εξαγωγή αυτοκινήτων στη Ρωσία αναστέλλονται επ’ αόριστο.

Πέρα από τη Nissan, δωρεές έχουν ήδη πραγματοποιήσει οι Ford, Porsche και Stellantis, με παράλληλη παύση εργασιών επί Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως και οι VW, Honda, Toyota, BMW και Volvo.

Get it on Google Play Download on the App Store