Η οδήγηση κάνει καλό στην υγεία!

Αποδεικνύεται κι επιστημονικά πλέον! Η οδήγηση κάνει καλό στην υγεία και το δηλώνει απερίφραστα η Βρετανίδα καθηγήτρια, Lynne Pearce.

Μπορεί για κάποιους η οδήγηση να είναι ένα αναγκαίο κακό, μόνο και μόνο για να μετακινηθούν από το σημείο Α στο σημείο Β, αλλά για κάποιους είναι ψυχοθεραπεία. Όπως ακριβώς το βλέπουμε κι εμείς δηλαδή! Άποψη που φαίνεται πως ασπάζεται και η καθηγήτρια λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Lancaster της Βρετανίας. Όπως δήλωσε η αξιαγάπητη Lynne, «Κάθε φορά που βρίσκομαι πίσω από το τιμόνι νιώθω ευφορία και αγαλλίαση. Μου δίνει τόση ενέργεια η οδήγηση, που μετά κι από μια μικρή διαδρομή κοντά στη φύση, παίρνω ενέργεια για να λειτουργήσω όλο το 24ώρο. Βέβαια η Lynne δεν οδηγεί και κάτι αδιάφορο. Τουναντίον έχει στην κατοχή της μια Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid. Ενδεικτικό του πόσο την μαγεύει η οδήγηση πάει τακτικά από την Σκωτία όπου κατοικεί μόνιμα, στην γενέτειρά της στην Κορνουάλη, μια απαιτητική διαδρομή 1.300 χιλιομέτρων.  

Από την επιστημονική σκοπιά τώρα, η καθηγήτρια μας αναφέρει, ότι από την απαρχή της αυτοκινητοβιομηχανίας, οι ειδικοί ψυχολόγοι προσπαθούν να ανακαλύψουν τι συντελείται στον εγκέφαλό μας κάθε φορά που πιάνουμε το τιμόνι. Αυτό που ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι πως ενώ η οδήγηση είναι μια απαιτητική δραστηριότητα, παρόλα αυτά απελευθερώνει αρκετές περιοχές του εγκεφάλου. Κάτι που δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να σκεφτεί άκρως παραγωγικά και μάλιστα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας!

Η έντονη αγάπη της Lynne για τα αυτοκίνητα και την οδήγηση εξηγείται από το γεγονός πως από μικρή είχε εμπλοκή με τους τέσσερις τροχούς, μιας και ο μπαμπάς της ήταν μηχανικός αυτοκινήτων. Ας δούμε τι μας λέει στο video παρακάτω!

Get it on Google Play Download on the App Store