Η πιο απίστευτη κατάσχεση της αστυνομίας

Μια από τις πιο περίεργες κατασχέσεις που έχουμε ακούσει ποτέ έκανε η αστυνομία της Αυστραλίας, όταν φόρτωσε στο γερανό ένα αυτοκινούμενο ψυγειάκι!

Τα όργανα της τάξης στην πόλη Κεράνγκ, 280 χλμ. βορειοδυτικά της Μελβούρνης, σταμάτησαν για έλεγχο ένα απίθανο κατασκεύασμα, που βασίζεται σε χλοοκοπτικό. Το όχημα που βλέπουμε αποτελεί κράμα μηχανής γκαζόν με ψυγειάκι και ανήκει σε έναν 25χρονο, ο οποίος το δημιούργησε για να μεταφέρει πιο εύκολα μπύρες σε μαζώξεις με τους φίλους του. Προφανώς το θέαμα ενός άντρα καβάλα σε τροχήλατο ψυγειάκι δεν αφήνει ασυγκίνητα τα βλέμματα, των αστυνομικών συμπεριλαμβανομένων.

Οι Αρχές της Κεράνγκ ακινητοποίησαν την ευρηματική ιδιοκατασκευή και ζήτησαν τα απαραίτητα έγγραφα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως κατά πάσα βεβαιότητα δεν υπήρχαν. Ούτε άδεια, ούτε ασφάλεια, αλλά ούτε και δίπλωμα από πλευράς του Αυστραλού. Επιπρόσθετα, η θέση του επιβαρύνθηκε και από το αλκοτέστ, που τον έδειξε αρκετά πάνω από τα νόμιμα όρια. Όλα εναντίον του, με τους αστυνομικούς να αντιμετωπίζουν την περίπτωση ως μια τυπική για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και έλλειψη εγγράφων. Συνεπώς, κατάσχεση του οχήματος για 30 ημέρες και το ανάλογο πρόστιμο. Μάλιστα, χρειάστηκε να απασχοληθεί ολόκληρος γερανός προκειμένου να απομακρυνθεί το «αυτο-ψυγείο»!

Get it on Google Play Download on the App Store