Η πιο «σκοτεινή» BMW X6 που έχεις δει!(+video)

Αυτή η απόκοσμη BMW X6 θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης και θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο στο κόσμο που έχει βαφτεί με το πιο σκοτεινό μαύρο που δημιουργήθηκε ποτέ, το Vantablack, το οποίο απορροφάει το 99% του φωτός!

Δείτε ακόμα: Κινούμενο φρούριο η BMW X5 Protection VR6

Η εταιρεία που έχει κατασκευάσει το εν λόγω υλικό είναι η Surrey Nano Systems, με το Vantablack VBx2 να εξαλείφει τις όποιες αντανακλάσεις του αμαξώματος, μιας και απορροφάει το 99% του ορατού φωτός. Το τελικό αποτέλεσμα είναι τόσο σκοτεινό, όπου ο παρατηρητής πολλές φορές θα νομίζει ότι αντικρίζει ένα δισδιάστατο (!) αντικείμενο! Η εξαιρετικά σκοτεινή επίστρωση είναι μια νέα έκδοση της αρχικής τεχνολογίας Vantablack που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά το 2014 και κατασκευάστηκε ειδικά για αρχιτεκτονικές και επιστημονικές εφαρμογές. Η γρίλια είναι φωτιζόμενη και μαζί με τα φωτιστικά σώματα, τονίζονται ακόμα περισσότερο στην απέραντη μαυρίλα του αμαξώματος.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η καλύτερη BMW M της Ιστορίας; (+video)

Η ιδέα για το πρωτότυπο μοντέλο της BMW, ανήκει στον Christophe Koenig, υπεύθυνο τύπου για τις BMW X, με τις εταιρείες Levitation 29 και Surrey Nano Systems να βρίσκονται πίσω από την υλοποίηση του. Το όνομα Vantablack είναι ουσιαστικά το ακρωνύμιο των λέξεων της τεχνολογίας που περιέχει και πιο συγκεκριμένα από το Vertically Aligned Nano Tube Array και είναι αυτή η οποία δίνει το τόσο έντονο μαύρο! Αυτοί οι νανοσωλήνες είναι 5.000 φορές λεπτότεροι από μια ανθρώπινη τρίχα, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να τοποθετηθούν ένα δις νανοσωλήνες σε ένα τετραγωνικό εκατοστό, με κάθετη διάταξη. Αυτό στην πράξη, όταν το φως πέσει πάνω σε μια επιφάνεια με την συγκεκριμένη επίστρωση, απορροφάτε και δεν δημιουργεί την παραμικρή αντανάκλαση.

Get it on Google Play Download on the App Store