Η πλέον εξωπραγματική Ferrari 288 GTO

 

Τα αυτοκίνητα της Ferrari είναι από τα πλέον ποθητά, όμως λίγοι είναι αυτοί που έχουν την τύχη να έχουν ένα ή και περισσότερα στην κατοχή τους. Κάποια είναι μάλιστα εξαιρετικά σπάνια, όπως και η 288 GTO, καθώς η Ferrari κατασκεύασε μόλις 272 τέτοια μοντέλα, μεταξύ 1984-1987. Ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής, είπε να δημιουργήσει μια πιο εξωπραγματική έκδοσή της και ειλικρινά μας ενθουσίασε.

Δείτε ακόμα: Συλλεκτική Ferrari 288 GTO εκλάπη με τον πιο χαζό τρόπο

Είναι κάποια κλασικά μοντέλα που στο πέρασμα του χρόνου διατηρούν αναλλοίωτη την αξία τους. Όμως εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο λένε!

Κάπως έτσι θα σκέφτηκε κι ο καλλιτέχνης και έβαλε την γραφίδα του να πιάσει δουλειά. Το αμάξωμα φαίνεται ότι «πρήστηκε» αρκετά, με τις τεράστιες νίκελ ζάντες να «γλύφουν» τους θόλους των τροχών. Στο εμπρός μέρος και στο κατώτερο μέρος του προφυλακτήρα έχει τοποθετηθεί ένα splitter, από ανθρακόνημα, το οποίο πάει σετ με τα sideskirts. Πλέον το αμάξωμα είναι ένα με την άσφαλτο! Το όνομα του ψηφιακού καλλιτέχνη που είναι υπεύθυνο για αυτό το έργο είναι ο Karan Adivi και έχει περιποιηθεί παλαιότερα μια Lamborghini Miura, αλλά και μια C8 Chevrolet Corvette.

Δείτε ακόμα: Το απίστευτο κέρδος της Ferrari ανά αυτοκίνητο

Πληροφοριακά, η Ferrari 288 GTO με το ελαφρύ αμάξωμα των 1.160 κιλών και τον V8 twin-turbo κινητήρα των 4.0 λτ. ισχύος 400 ίππων και 496 Nm ροπής, επιτάχυνε στο 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δλ. και η τελική της ταχύτητα έφτανε τα 305 χλμ./ώρα. Εντυπωσιακά νούμερα για ένα σπορ αυτοκίνητο πριν από τέσσερις δεκαετίες.

Πώς σας φαίνεται το θηρίο του ανεξάρτητου σχεδιαστή;

Διαβάστε επίσης: Ferrari 288 GTO πουλήθηκε σε εξωφρενική τιμή

Get it on Google Play Download on the App Store