Η Toyota απαγορεύει τη μεταπώληση του νέου Land Cruiser

H ολοκαίνουργια γενιά του Land Cruiser δεν έχει δυο μήνες που παρουσιάστηκε και ήδη εξελίσσεται σε επιτυχία, στην Ιαπωνία. Πάνω από 22.000 παραγγελίες έχουν κατατεθεί, αναγκάζοντας την Toyota να λάβει δραστικά μέτρα για την πρόληψη τυχόν περιστατικών αισχροκέρδειας, αλλά και τη διασφάλιση της ειρήνης!

Σύμφωνα με το εγχώριο περιοδικό  Creative311, η Toyota απαγορεύει στους κατόχους του J300 να το μεταπωλήσουν για τους πρώτους 12 μήνες. Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει παλιότερα και η Ford με το GT, ώστε να αποτρέψει περιστατικά όπου το αυτοκίνητο μεταπωλείτο σε υψηλότερη τιμή της εργοστασιακής προς εκμετάλλευση της ζήτησης. Πέρα από τους ιδιώτες, «χαλινάρι» μπαίνει και στους αντιπροσώπους προκειμένου να μην εμφανιστούν περιστατικά μεγάλων «καπέλων».

Ωστόσο, το εύκολο κέρδος δεν είναι ο μοναδικός λόγος που ανάγκασε τους Ιάπωνες σε αυτή την κίνηση. ‘Όπως αναφέρει το ιαπωνικό δημοσίευμα, η πρόωρη μεταπώληση νέων Land Cruiser «μπορεί να παραβιάσει διεθνείς κανόνες εμπορίου, ακόμα και να αποτελέσει απειλή κατά της παγκόσμιας ασφάλειας». Το τελευταίο σκέλος αναφέρεται στη χρήση Land Cruiser και Hilux από διάφορες τρομοκρατικές/παραστρατιωτικές οργανώσεις ανά την υφήλιο. Το σκεπτικό είναι το εξής: αν κάποιος αποφασίσει να πουλήσει το ολοκαίνουργιο J300 του στην Ιαπωνία, πολύ απλά δεν ξέρει πού θα βρεθεί. Και μετά, να βρει ο ίδιος τον μπελά του σε τυχόν συμμετοχή του αυτοκινήτου σε έκνομες δραστηριότητες.

Get it on Google Play Download on the App Store