Η Toyota No1 κατασκευαστής στον πλανήτη!

Η Ford έχει το πιο καλοπουλημένο μοντέλο στις Η.Π.Α. (F-150). Η VW το ίδιο στην Ευρώπη (Golf). Η Toyota όμως, είναι πρώτη σε όλο τον κόσμο!

Ο ιαπωνικός κολοσσός επέστρεψε στην πρώτη θέση των παγκοσμίων πωλήσεων, μετά από 5 χρόνια «κατάληψης» του VW Group. Το 2020 σημαδεύτηκε από την πανδημία, με τους κατασκευαστές να προσπαθούν εναγωνίως για τον περιορισμό των ζημιών. Το VW Group είδε τις πωλήσεις να πέφτουν κατά 15% σε σχέση με το 2019, ταξινομώντας συνολικά 9,31 εκατ. αυτοκίνητα. Η Toyota από την άλλη, είδε τις δικές της πωλήσεις να περιορίζονται κατά 11%, στα 9,53 εκατ. αυτοκίνητα. Αυτό το -4% παραπάνω ήταν ικανό να «γκρεμίσει» τον γερμανικό όμιλο από την κορυφή.

Ούτως ή άλλως, η μάχη μεταξύ Toyota και VW ήταν ντέρμπι και το 2019, που δεν υπήρχαν οι παρεμβολές του COVID. Οι Γερμανοί είχαν πάρει την πρώτη θέση παγκοσμίως για μόλις 220.000 αυτοκίνητα παραπάνω, καταγράφοντας 10,97 εκατ. πωλήσεις αντί 10,75 εκατ. της φίρμας από το Αΐτσι. Και έπεται συνέχεια, καθώς αμφότεροι οι γίγαντες της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν εξαγγείλει σχέδια για σωρεία παρουσιάσεων ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων. Μόνο η VW υπόσχεται 75 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2029, μαζί με 60 υβριδικά στο πλευρό τους.

Get it on Google Play Download on the App Store