Η Toyota θέλει την αναβίωση του MR2 με 400 άλογα!

Η Toyota έχει βαλθεί να μας γυρίσει στις ένδοξες στιγμές των 90’s, τότε που διέθετε μια γκάμα γεμάτη sportscars. Μετά από τα GR Yaris, τη Supra και το επερχόμενο GR Corolla φαίνεται πως έρχεται η ώρα για το τέταρτο μέλος της οικογενείας, που δεν θα είναι άλλο από το MR2!

Τελευταία φορά που είδαμε το διθέσιο κεντρομήχανο, ήταν το 2007 και η τρίτη του γενιά. Οι φήμες για επιστροφή του πάντα υπήρχαν στην ατμόσφαιρα, όμως τώρα φαίνεται να είναι πιο βάσιμες από ποτέ. Το carsguide.com αναδημοσίευσε τα λεγόμενα του ιαπωνικού Spyder7, που κάνουν λόγο για επιστροφή του MR2 και μάλιστα με απόδοση 400 ίππων! Σύμφωνα με τους Ιάπωνες (και τους Αυστραλούς) ένας βενζινοκινητήρας V6 2.8 ή 3 λίτρων στο κέντρο της κατασκευής, θα συνεργάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία λιθίου.

Με άλλα λόγια, το ενδεχόμενο comeback του Mid-ship Run-about 2-seater θα είναι plug-in υβριδικό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα μπορεί να κινείται μόνο με το ρεύμα για τουλάχιστον 50 χλμ., την ώρα που οι επιδόσεις θα το κατατάσσουν ως ανταγωνιστή της Porsche Cayman, με 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4,5 δλ.!

Προς το παρόν τίποτα δεν είναι επίσημο, όμως οι φήμες θεριεύουν και γίνονται ακόμα πιο ρεαλιστικές όταν θυμηθούμε τι έλεγε ο αρχιμηχανικός της Supra, πριν δυο χρόνια. Το 2019, Tetsuya Tada δήλωνε στο βρετανικό Evo πως η Supra και το 86 θα αποκτούσαν αδερφάκι, που θα συμπλήρωνε την γκάμα των εξειδικευμένων sportscars της Toyota και θα θύμιζε την «Αγιά Τριάδα» της εταιρίας στη δεκαετία του 90: Celica, MR2, Supra.

Get it on Google Play Download on the App Store