Η VW ετοιμάζει δικηγόρους για τον κινεζικό «Σκαραβαίο»

Οι Κινέζοι, όσο κι αν έχουν προοδεύσει αυτοκινητικά, δεν εγκαταλείπουν το «χούι» με τις αντιγραφές. Το VW Beetle δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός ραντάρ, κάτι που ενεργοποίησε τα νομικά «αντιαεροπορικά» των Γερμανών.

Η μάρκα ORA της Great Wall Motors παρουσίασε στην Έκθεση της Σαγκάη το Punk Cat. Ένα πεντάθυρο κράμα παλιού και μοντέρνου «Σκαραβαίου» σε ηλεκτρική εκδοχή. Οι ομοιότητες με το αυθεντικό, κατιτίς παραπάνω από εμφανείς

 

 

Ομοιότητες που δεν πέρασαν απαρατήρητες από το Βόλφσμπουργκ, το οποίο εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για λήψη μέτρων. Όπως ανέφερε στέλεχος της VW, «το νομικό τμήμα της εταιρίας στοιχειοθετεί την υπόθεση ως μια παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων και επιφυλάσσεται για τη χρήση όλων των νόμιμων, ένδικων μέσων». Με απλά λόγια, εξετάζουν αν «στέκει» στο δικαστήριο ως αντιγραφή και, αν ναι, θα «τρέχουν» τους Κινέζους.

Όσο εύκολο κι αν φαίνεται κάτι τέτοιο με την πρώτη ματιά, όμως, άλλο τόσο δύσκολο θα είναι για τους Γερμανούς να βρουν το δίκιο τους στις δικαστικές αίθουσες. Σύμφωνα με δικηγόρους που ειδικεύονται σε υποθέσεις copyrights, μπορεί το Punk Cat να μοιάζει υπερβολικά με το Beetle, όμως το νομικό τμήμα της ORA μπορεί να ισχυριστεί πως υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους, άρα δεν τίθεται θέμα παρανομίας. Πρώτη και βασικότερη, οι πέντε πόρτες. Πεντάθυρο «Σκαραβαίο» δεν είδαμε ποτέ, οπότε οι Κινέζοι θα μπορούσαν κάλλιστα να το χρησιμοποιήσουν ως άλλοθι. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά να ζητήσουν και «τα ρέστα» από τη VW! Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, το δίχως άλλο.

Get it on Google Play Download on the App Store