Ιάπωνες φοιτητές έφτιαξαν monster truck Suzuki Jimny!

Το Suzuki Jimny είναι ικανότατο από το εργοστάσιο, ωστόσο οι βελτιωτές κάνουν πάρτι με την αναβάθμιση των εκτός δρόμου δυνατοτήτων του. Μια ομάδα φοιτητών από την Ιαπωνία ανέβηκαν αρκετά επίπεδα, πάντως, κατασκευάζοντας ένα monster truck με βάση το «κατσίκι» από το Χαμαμάτσου!

Το Nihon Automobile College κέρδισε πολλές από τις εντυπώσεις στο Σαλόνι του Τόκιο, παρουσιάζοντας ένα θηριώδες Jimny που παραπέμπει στις θεαματικές κατασκευές των Αμερικανών. Το αυτοκίνητο ξεκίνησε την καριέρα του ως ένα απολύτως εργοστασιακό τρίθυρο δείγμα και ανήκει στον επικεφαλής καθηγητή της ομάδας, ο οποίος το εναπόθεσε στους φοιτητές του με πρωταρχικό σκοπό τη μετατροπή του σε πεντάθυρο! Από εκεί και πέρα, τους έδωσε το ελεύθερο να πράξουν κατά το δοκούν.

Η αλλαγή σε πεντάθυρη διάταξη ήταν αυτή που τους δυσκόλεψε περισσότερο, καθώς χρειάστηκε εκτεταμένο «κόψε-ράψε» σε σασί και αμάξωμα. Αμφότερα κόπηκαν στο ύψος της μεσαίας κολώνας και επιμηκύνθηκαν, προκειμένου να δημιουργηθεί ο απαραίτητος χώρος για την προσθήκη των δυο επιπλέον θυρών. Μεγάλο συντελεστή δυσκολίας είχαν και τα πίσω φτερά, που απαίτησαν αρκετές ώρες προκειμένου να έρθουν σε θέση να φιλοξενήσουν πόρτες. Από τη στιγμή που τα «βαριά» ολοκληρώθηκαν, οι επιπλέον πινελιές αποτελούσαν απλούστερη υπόθεση. Ο χρόνος, όμως, δεν ήταν σύμμαχος.

Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Οκτώβρη και το αυτοκίνητο έπρεπε να είναι έτοιμο μέχρι τις 14 Γενάρη, για την Έκθεση. Η μετατροπή του σε πεντάθυρο διήρκεσε τόσο, ώστε η φοιτητική ομάδα αναγκάστηκε να δουλέψει στο Jimny μέσα στον εκθεσιακό χώρο, τοποθετώντας εξαρτήματα μέχρι την τελευταία στιγμή! Όπως βλέπουμε, η ανάρτηση παρουσιάζεται εντελώς αναβαθμισμένη, με τεράστια απόσταση από το έδαφος και τους ανάλογους τροχούς. Νέοι άξονες φροντίζουν για την ενίσχυση τόσο της εμφάνισης, όσο και των ικανοτήτων, με το πρώτο σκέλος να διαθέτει πλέον και μπάρα LED στην οροφή. Το εσωτερικό ακόμα δεν έχει τελειώσει, ωστόσο αξίζουν συγχαρητήρια στους Ιάπωνες που κατάφεραν να ολοκληρώσουν το μεγαλύτερο κομμάτι του project, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Get it on Google Play Download on the App Store