Ιαπωνική λιμουζίνα με 20.000 χλμ. για 6.000 ευρώ

Τα αυτοκίνητα των ιαπωνικών μαρκών είναι περισσότερο δημοφιλή στις μικρότερες κατηγορίες, δηλαδή στα μοντέλα πόλης και στα μικρομεσαία (μαζί με τα SUV), όμως από εκεί και πάνω και ειδικά στα πολυτελείας οι αγοραστές προσανατολίζονται κυρίως στους γνωστούς premium κατασκευαστές. Μια τέτοια περίπτωση κλασικής πλέον ιαπωνικής λιμουζίνας ήταν και το Nissan Maxima. Στην Ευρώπη διατέθηκε στην 3η και 4η γενιά του, όμως από εκεί και μετά δεν λανσαρίστηκε ποτέ ξανά, παρόλο που έχει φτάσει στην 8η γενιά.

Ένα σπάνιο 4ης γενιάς Nissan Maxima QX που βρίσκεται στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Ζάκυνθο, είναι αυτό που βλέπετε. Όπως φαίνεται, ο κάτοχός του ο κ. Κώστας το έχει χρησιμοποιήσει ελάχιστα από το 2001, αφού έκτοτε έχει διανύσει μόλις 20.108 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με την περιγραφή της αγγελίας, το αυτοκίνητο είναι μόνιμα φυλαγμένο σε γκαράζ και δεν έχει βγει ποτέ σε βροχή! Δεν φέρει φθορές και μπορεί να γίνει ο οποιοσδήποτε έλεγχος μόνο σε αντιπροσωπεία.

Το πληθωρικών διαστάσεων αμάξωμά του έχει μήκος 4,92 μέτρα και την κίνησή του αναλαμβάνει ένας 2λιτρος κινητήρας. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα μοτέρ με αυτή τη χωρητικότητα με 6 κυλίνδρους (αντί 4) σε διάταξη V, για πιο βελούδινη λειτουργία. Η απόδοσή του φτάνει τους 140 ίππους και τα 179 Nm ροπής, ενώ η μετάδοση γίνεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 ταχυτήτων. Το βάρους 1.490 κιλών Maxima QX φτάνει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 11,3 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 203 χλμ./ώρα.

Την πολυτέλεια που διαθέτει ενισχύει το δερμάτινο σαλόνι με τους πληθωρικούς χώρους, όπως και το μεγάλο πορτ μπαγκάζ των 520 λίτρων. Ένα αυτοκίνητο που απευθύνεται σε μερακλήδες και ανθρώπους που είναι γνώστες στα αμάξια, όπως σωστά το αναφέρει και η αγγελία. Άλλωστε η τιμή των 6.000 ευρώ είναι λογική για ένα τέτοιο αυτοκίνητο σε αυτή την κατάσταση.

Get it on Google Play Download on the App Store