Ηχηρό «Όχι» στα όρια ταχύτητας της Autobahn

Μπορεί το κόμμα των «Πράσινων» στη Γερμανία να έθεσε θέμα εφαρμογής ορίων ταχύτητας στα κομμάτια της Autobahn, όμως το Γερμανικό Κοινοβούλιο απέρριψε την πρόταση!

Οι «Πράσινοι» της Γερμανικής Βουλής πίεζαν για τη μείωση των ορίων ταχύτητας, ως μέρος μιας δέσμης νέων μέτρων, που αποσκοπούν στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, όσο και των ατυχημάτων.

Δείτε ακόμα: Honda Integra Type R «γαζώνει» με 9.000 σ.α.λ. στην autobahn (+video)

Για το λόγο αυτό είχε προταθεί το όριο ταχύτητας να ανέρχεται πλέον στα 130 χλμ./ώρα, τόσο στα κομμάτια της Autobahn που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε όριο ταχύτητας, αλλά και συνολικά στις Γερμανικές εθνικές οδούς. Όμως από τις 631 διαθέσιμες ψήφους, για την εφαρμογή ορίου ταχύτητας, κατά ψήφισαν οι 498, ενώ υπήρχε κι ένας ορισμένος αριθμός βουλευτών που απείχε. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας είχε απορρίψει παρόμοια πρόταση τον περασμένο Ιανουάριο. Πέρα όμως από το οικολογικό υπόβαθρο της πρότασης των «Πρασίνων» αλλά και της Επιτροπής Μεταφορών, η μείωση των ορίων θα συνέβαλε και στην αύξηση της οδικής ασφάλειας. Άλλωστε όπως έχει αναφέρει και το European Transport Safety Council, οι αυτοκινητόδρομοι στη Γερμανία είναι δύο φορές πιο επικίνδυνοι σε σχέση με εκείνους στη Μ. Βρετανία.

Διαβάστε επίσης: Audi R8 1.000 ίππων πιάνει 350 χλμ./ώρα στην Autobahn (+video)

 

Get it on Google Play Download on the App Store