Ηλεκτρική Mercedes SLS στην τιμή 3 νέων Black Series!

Η Mercedes εξακολουθεί να πουλάει καινούργιες SLS AMG, 7 χρόνια μετά το τέλος παραγωγής. Για την ηλεκτρική της εκδοχή, ωστόσο, όποιος ενδιαφέρεται τη βρίσκει μόνο στα μεταχειρισμένα. Και σε αστρονομικές τιμές.

Η SLS AMG Electric Drive λανσαρίστηκε το 2013, πριν τα ηλεκτρικά γίνουν μόδα. Όπως και το Audi R8 e-tron, ήταν πανάκριβη και δεν κέρδισε στο ελάχιστο το αγοραστικό κοινό. Βέβαια, σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο και το ότι ξεκινούσε από τις 416.000 ευρώ! Το γεγονός ότι κατασκευάστηκαν λιγότερες από 100, λοιπόν, δεν θα πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση. Την κίνησή της αναλάμβαναν 4 ηλεκτροκινητήρες (ένας ανά τροχό), συνολικής απόδοσης 740 ίππων και 1.000 Nm. Κάθε μοτέρ μπορούσε να στροφάρει μέχρι τις 13.000 σ.α.λ. και ζύγιζε μόλις 45 κιλά, αντλώντας ενέργεια από μια μπαταρία 60 kWh.

Παρά το ελαφρύ βάρος των μοτέρ, τα 548 κιλά της συστοιχίας των μπαταριών ανέβαζε την ένδειξη της ζυγαριάς στα 2.095 κιλά. Τα νούμερα επιτάχυνσης και αυτονομίας απέχουν από αυτά που βλέπουμε στα σημερινά υπερ-ηλεκτρικά, με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 3,9 δλ. και μια φόρτιση να βγάζει έως 250 χλμ., αλλά η ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική των 250 χλμ./ώρα είναι υψηλή, ακόμα και με τα σημερινά στάνταρ.

Μια ηλεκτρική SLS βγήκε σεργιάνι στην RM Sotheby’s, αναζητώντας τον επόμενο ιδιοκτήτη. Έχει 3.800 χλμ. στο οδόμετρο και υπεβλήθη σε σέρβις πριν περίπου 1.500 χλμ. (στις 2.297 χλμ. λέει το βιβλίο), ούσα σε εξαιρετική κατάσταση. Το Green Electric αμάξωμα διατηρείται αψεγάδιαστο, όπως οι μαύρες ζάντες και το εσωτερικό. Για όλα αυτά, ωστόσο, υπάρχει το ανάλογο αντίτιμο.

Αν σας έκαναν εντύπωση οι 400+ χιλιάδες που κόστιζε καινούργια, μάθετε ότι η συγκεκριμένη ξεκινά από τα 1,05 εκατομμύρια ευρώ! Όσο δηλαδή κοστίζουν 3 ολοκαίνουργιες AMG GT Black Series στη χώρα μας!

Get it on Google Play Download on the App Store