Nέο ηλεκτρικό κινεζικό van 14 θέσεων με βάση Toyota

Ένα νέο επιβατικό van παρουσίασε η Joylong. Πρόκειται για το Ε6, αμιγώς ηλεκτρικό, που μοιάζει σε πολλά με την προηγούμενη γενιά του Toyota Hiace. Γνωστοί οι Κινέζοι για τις αντιγραφές αρκετών μοντέλων άλλων εταιρειών, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην παραγωγή του Ε6, το οποίο αποτελεί το ηλεκτρικό αδερφάκι των οχημάτων της Σειράς Α, που κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης και παράγονται στην Κίνα από το 2009.

Οι Κινέζοι σχεδιαστές δεν καθυστέρησαν και πολύ για να δώσουν το ΟΚ στην παραγωγή προκειμένου να συναρμολογηθεί. Το Ε6 είναι σχεδόν το ίδιο με το Hiace, απλά από την κινεζική εταιρεία είπαν να κουραστούν λίγο παραπάνω και να αλλάξουν λίγο τα εμπρός και τα πίσω φώτα, αλλά και τη γρίλια. Πάντως, διατίθεται με δύο σχέδια προφυλακτήρων. Πωλείται στην Αυστραλία και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν οι οδηγοί εκεί το μπερδέψουν με το Hiace.

Οι διαστάσεις του Ε6 είναι ίδιες με αυτές του Α6, κάτι που σημαίνει πως έχει μήκος 5.990 χλστ., πλάτος 1.880 χλστ., ύψος 2.320 χλστ. και μεταξόνιο 3.720 χλστ. με το τελευταίο να έχει μακρύνει. Διατίθεται σε 12θέσια και 14θέσια διάταξη και μπορεί να μεταφέρει αρκετό προσωπικό αν χρειαστεί. Εντός καμπίνας, πολλά θυμίζουν το Hiace, με το βασικό εξοπλισμό να περιλαμβάνει μια μικρή οθόνη αφής πολυμέσων, κάμερα οπισθοπορείας, ανεξάρτητο εμπρός και πίσω κλιματισμό, ηλεκτρικά πτυσσόμενα σκαλοπάτια, αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα και ηχοσύστημα 6 ηχείων. Μην περιμένετε να βρείτε ADAS, αλλά εμπρός αερόσακους, ABS και EBD.

Το αυτοκίνητο διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 80 ίππων με 382 Nm ροπή. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς και η υδρόψυκτη μπαταρία των 86,1 kWh μπορεί να προσφέρει αυτονομία 300 χιλιόμετρα στον αστικό κύκλο και 280 χιλιόμετρα στον υπεραστικό. Είναι τοποθετημένη στο κέντρο, διευκολύνοντας περισσότερο το αυτοκίνητο να παραμείνει σταθερό στις στροφές και η φόρτιση διαρκεί 5 ώρες σε κύκλωμα 20Α και λιγότερο από 4 σε κύκλωμα 32Α.

Οι Αυστραλοί που θα θελήσουν να το κάνουν δικό τους, θα χρειαστεί να καταβάλουν 90.000 δολάρια Αυστραλίας (ισοτιμία 60.660 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store