Ήρθε το νέο SUV για βασιλικές ανέσεις

Τι αναζητούν οι περισσότεροι αγοραστές ενός SUV; Μεγάλες ανέσεις και πρακτικότητα. Όταν ειδικά πρόκειται για μοντέλα ανώτερων κατηγοριών, τότε οι απαιτήσεις αυξάνονται. Μια νέα πρόταση στα μεσαία SUV με κορυφαία χαρακτηριστικά, υψηλή τεχνολογία, θέσεις για 6 ή 7 επιβάτες και αυξημένη πολυτέλεια, είναι το Hyundai Santa Fe.

To κορυφαίο SUV της Hyundai στην Ευρώπη προσφέρει μια σειρά από premium αναβαθμίσεις και αποκλειστικά Full Hybrid και Plug-in Hybrid συστήματα μετάδοσης κίνησης. Είναι το πρώτο μοντέλο της Hyundai στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί την ολοκαίνουρια πλατφόρμα οχημάτων τρίτης γενιάς, με αποτέλεσμα βελτιωμένες επιδόσεις, καλύτερη απόδοση και μέγιστη ασφάλεια.

Το πληθωρικό του αμάξωμα με μήκος 4.785 χλστ., πλάτος 1.900 χλστ., ύψος 1.710 χλστ. και με μεταξόνιο 2.765 χλστ. συνδυάζει στιβαρή εμφάνιση και κομψότητα. Η εντυπωσιακή σχεδίαση του μπροστινού μέρους, ξεχωρίζει μέσω της χαρακτηριστικής φαρδιάς μάσκας, που αγκαλιάζει τα κύρια φωτιστικά σώματα με ένα τονισμένο τρισδιάστατο μοτίβο. Παράλληλα, οι τονισμένοι θόλοι των τροχών συνδυάζονται με αεροδυναμικές ζάντες 19 ιντσών, ενώ στο πίσω μέρος, η σχεδίαση των φώτων με οριζόντια γραφικά ενισχύει οπτικά το πλάτος του αμαξώματος.

Το εσωτερικό του Santa Fe προσφέρει πλούσια ευρυχωρία και ένα νέο επίπεδο πολυτέλειας, με κάθε επιφάνεια κατασκευασμένη με υλικά υψηλής ποιότητας απαλής αφής. Ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών συνοδεύει την επιβλητική οθόνη αφής 10,25 ιντσών, η οποία είναι τοποθετημένη πάνω από την αιωρούμενη κεντρική κονσόλα. Τα πλήκτρα μετάδοσης κίνησης, τεχνολογίας shift-by-wire, έχουν αντικαταστήσει τον παραδοσιακό λεβιέ, ενώ ένας ειδικός επιλογέας στην κεντρική κονσόλα εναλλάσσει εύκολα μεταξύ διαφορετικών λειτουργιών οδήγησης.

Μία ευρεία γκάμα εκδόσεων καθισμάτων και πρακτικών χαρακτηριστικών εξυπηρετούν κάθε ανάγκη και περίσταση. Το Santa Fe παρέχει μέγιστη άνεση με ένα απίστευτα ευέλικτο σύστημα καθισμάτων και έξυπνους καθημερινούς βοηθούς. Στην πρωτοποριακή εξαθέσια διάταξη, οι δύο επιβάτες της μεσαίας σειράς έχουν ανεξάρτητα υποβραχιόνια σε καθίσματα «captain seats» ενώ η πρόσβαση στην τρίτη σειρά καθισμάτων διατηρείται διαρκώς ελεύθερη.

Στην επταθέσια διάταξη, οι επιβαίνοντες μπορούν να σύρουν τη διαιρούμενη 60/40 και αναδιπλούμενη δεύτερη σειρά καθισμάτων ώστε να μεταφερθούν άνετα επιβάτες και αποσκευές. Η πρόσβαση στα καθίσματα της τρίτης σειράς διευκολύνεται πιέζοντας απλά ένα πλήκτρο, με το οποίο σύρεται πλήρως η 2η σειρά καθισμάτων, με ταυτόχρονη άμεση αναδίπλωση της πλάτης. Η σχεδίαση και άριστη εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων του Santa Fe προσφέρει περισσότερο χώρο στη δεύτερη σειρά καθισμάτων και στο χώρο αποσκευών, διασφαλίζοντας ένα άνετο ταξίδι για όλους. Ο πολύ μεγάλος χώρος αποσκευών κυμαίνεται από 571 έως 782 λίτρα.

Το Santa Fe διατίθεται με το νέο Full Hybrid και Plug-in Hybrid σύστημα μετάδοσης κίνησης, συνδυαζόμενο με Turbo CVVD κινητήρα 1.6 τεχνολογίας SmartStream. Η υβριδική έκδοση με τη συνδυαστική ισχύ των 230 ίππων και 350 Nm ροπής συνοδεύεται με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς και οι τιμές του ξεκινούν από 50.990 με 7 θέσεις. Η plug-in υβριδική έκδοση συνδυασμένης απόδοσης 265 PS και με ροπή 350 Nm διατίθεται αποκλειστικά με τετρακίνηση και τιμή από 61.590 ευρώ (7θέσιο). Σε κάθε περίπτωση στάνταρ είναι το αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων.

Σχετικά με την τετρακίνηση HTRAC (από τις λέξεις «Hyundai» και «Traction»), επιτρέπει τον ευέλικτο χειρισμό και την καλύτερη κατανομή ροπής ανάλογα με την πρόσφυση του κάθε τροχού και την ταχύτητα του οχήματος. Μέσω ενός περιστροφικού πλήκτρου στην κεντρική κονσόλα γίνεται η επιλογή οδήγησης σε συνθήκες άμμου, χιονιού και λάσπης, καθώς και τις λειτουργίες οδήγησης Eco, Sport και Comfort. Μια πρόσθετη επιλογή, η έξυπνη λειτουργία οδήγησης, σημαίνει ότι το αυτοκίνητο θα αναγνωρίσει αυτόματα το στυλ οδήγησης και θα επιλέξει μια λειτουργία, χωρίς τη διαμεσολάβηση του οδηγού.

Get it on Google Play Download on the App Store