Καινούργια Lada Niva Legend από 13.250 ευρώ

Το μακροβιότερο αυτοκίνητο που βρίσκεται στην παραγωγή 44 ολόκληρα χρόνια (από το 1977) χωρίς να έχει αλλάξει γενιά, δεν είναι άλλο από το Lada Niva. Ενδιάμεσα έχει δεχτεί κάποιες αναβαθμίσεις, όπως είναι η πιο πρόσφατη, μαζί με την ονομασία Niva Legend (από 4×4). Στην Ελλάδα δεν πωλούνται καινούργια, ωστόσο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να βρει όποιος ενδιαφέρεται, όπως είναι στη Γερμανία.

Εκεί διατίθενται δεκάδες νέα Niva Legend, σε τιμές που ξεκινούν από 13.250 ευρώ και φτάνουν περίπου μέχρι τις 18.000 ευρώ, ανάλογα με την έκδοση (π.χ. το Bronto). Το εικονιζόμενο πωλείται στη χαμηλότερη τιμή (δείτε εδώ την αγγελία), όμως αναμενόμενα στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται τα άκρως απαραίτητα, όπως είναι ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, υδραυλικό τιμόνι και ραδιόφωνο.

Το σπαρτιάτικο ρωσικό 4×4 θα βγάλει σίγουρα ασπροπρόσωπους όσους θέλουν να πάρουν τα βουνά και τα λαγκάδια, ενώ μετά την αναβάθμιση έχει γίνει πιο λειτουργικό, χάρη στο νέο ταμπλό, καθίσματα και τη βελτιωμένη ηχομόνωση.

Την κίνησή αναλαμβάνει το γνωστό και παλαίμαχο μηχανικό σύνολο των 1.690 κ.εκ., ισχύος 83 ίππων στις 5.000 σ.α.λ. και με τη ροπή των 129 Nm στις 4.000 σ.α.λ. Οι επιδόσεις είναι νωχελικές, με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε 17,0 δλ. και την τελική του ταχύτητα να φτάνει τα 142 χλμ./ώρα. Η μεικτή κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 είναι υψηλές, στα 9,8 λτ./100 χλμ. και 242 γρ./χλμ. αντίστοιχα. Βέβαια δεν παύει να είναι το φθηνότερο σκληροτράχηλο εκτός δρόμου καινούργιο αυτοκίνητο που μπορεί να αγοράσει κανείς, κάνοντας όμως πάρα πολλές παραχωρήσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store