Tο απίστευτο γκάτζετ για το Fiat Uno του 1983 (+video)

«La voce della Uno!» δηλαδή στα ελληνικά «η φωνή του Uno» έγραφε η ιταλική Fiat μέσα στο φυλλάδιο προώθησης του πετυχημένου μικρού μοντέλου που παρουσιάστηκε το 1983.

Διαβάστε επίσης: Σπάει τα ρεκόρ παραγωγής το FIAT 500!

Ένα ειδικό φυλλάδιο για ένα ειδικό αυτοκίνητο. Το Fiat Uno ήταν από τα πιο πετυχημένα μοντέλα της ιταλικής εταιρίας, με 9 εκατομμύρια μονάδες να έχουν κατασκευαστεί και πωληθεί παγκοσμίως. Το Fiat Uno παρουσιάστηκε το 1983 και θεωρήθηκε μια τεράστια επιτυχία καθώς σε βαθμό παραγωγής κατέχει την όγδοη θέση ως η πιο παραγωγική πλατφόρμα αυτοκινήτου στην ιστορία. Το ιταλικό μοντέλο αντικαταστάθηκε από την πρώτη γενιά Punto.

Η ιταλική αντιπροσωπεία στο φυλλάδιό του (Cartolina Musicale) περιείχε ένα πλαστικό δίσκο και με την βοήθεια του χαρτονιού (το οποίο επίσης λειτουργούσε ως αντηχείο) καθώς και χρησιμοποιώντας τη μικροσκοπική βελόνα, δημιουργούνταν ήχοι. Σύμφωνα με το τότε τμήμα μάρκετινγκ της Fiat, η πρώτη γενιά Uno χαρακτηρίστηκε από τέσσερις ιταλικές λέξεις, Comodosa (άνετο), Sciccosa (ψιλό), Risparmiosa (λιτό) και Scattosa (ευκίνητο).

Δείτε ακόμα: Πάτησε το κινητό του με το αυτοκίνητό του (+video)

Το διαφημιστικό που γράφει «La voce della Uno!» περιείχε οδηγίες για το πώς να το παίξετε καθώς και μία παιχνιδιάρικη περιγραφή του αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας ζώα κινούμενων σχεδίων με τροχούς. Το υπέροχο διασκεδαστικό gadget της εποχής δινόταν στις εκθέσεις της Fiat με την αγορά του αυτοκινήτου.

Get it on Google Play Download on the App Store