Κατασχεμένη Ferrari 458 υπηρετεί το Νόμο

Δεν είναι μυστικό πως οι κακοποιοί αγαπούν τα supercars, καθιστώντας τις μάντρες της αστυνομίας εκθέσεις αυτοκινήτων όταν τους τα κατάσχουν, μετά τη σύλληψή τους. Τα περισσότερα δημοπρατούνται αλλά κάποιες φορές, η αστυνομία κρατάει τα καλύτερα για τον εαυτό της. Όχι μόνο αυτό, αλλά τα θέτει στην υπηρεσία της. Αυτή τη φορά, έβαλε «στολή» μια Ferrari 458 Italia στην Τσεχία.

Το ιταλικό υπεραυτοκίνητο βρέθηκε στα χέρια των εκεί αστυνομικών αρχών έπειτα από κατάσχεση, όμως αντί να τη δημοπρατήσουν ή να την καταστρέψουν (δυστυχώς, συμβαίνει σε πολλά κατασχεμένα), οι Τσέχοι αποφάσισαν να τη μετατρέψουν σε περιπολικό. Τα χρώματα της αστυνομίας και ο κατάλληλος εξοπλισμός (ασύρματος, υπολογιστής, φάροι) πήραν θέση στο κορμί της Ιταλίδας, με την τσεχική αστυνομία να φροντίζει και την τελευταία λεπτομέρεια. Παρατηρήστε τη φωτεινή επιγραφή πάνω από τον κινητήρα, που εμφανίζει μηνύματα («σταματήστε», «οδηγείτε προσεκτικά» κλπ) στους χρήστες του δρόμου.

Οι μετατροπές κόστισαν 340.000 κορώνες Τσεχίας (περίπου 13.700 ευρώ) και ήρθαν να προστεθούν στις 130.000 κορώνες (λίγο πάνω από 5.000 ευρώ), που χρειάστηκαν για να επανέλθει σε λειτουργική κατάσταση το αυτοκίνητο, καθότι ήταν ακίνητο για 10 χρόνια. Συνολικά, δηλαδή, διατέθηκε σχεδόν μισό εκατ. κορώνες (κοντά στις 19.000 ευρώ) ώστε να γίνει περιπολικό η 458 Italia και να επιβάλλει την τάξη σε αυτοκινητοδρόμους, tuning events και στέκια «κοντράκηδων». Ο ατμοσφαιρικός 4.5 V8 έμεινε απαράλλαχτος, συνεπώς όποιος βρεθεί στο στόχαστρό της θα πρέπει να ξεφύγει από 570 ίππους στις 9.000 σ.α.λ. και 540 Nm στις 6.000 σ.α.λ., που επιταχύνουν στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 3,4 δλ. και φτάνουν μέχρι τα 325 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store