Κατασχεμένο Nissan GT-R σώζει ζωές

Πώς μπορεί ένα κατασχεμένο αυτοκίνητο να αξιοποιηθεί με τρόπο τέτοιο, ώστε να σώζει ζωές; Η Εθνοφρουρά της Πορτογαλίας δίνει την απάντηση, μέσω ενός Nissan GT-R.

Ο «Godzilla» που βλέπουμε στα χρώματα της GNR (Guarda Nacional Republicana) κατασχέθηκε πρόσφατα από επιχείρηση της αστυνομίας. Οι πληροφορίες σχετικά με το ποιο αδίκημα έφερε το GT-R στη μάντρα των αρχών είναι λιγοστές, ωστόσο αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο είναι το πώς αποφασίστηκε να αξιοποιηθεί. Αντί να λάβει μέρος σε δημοπρασία του εκεί ΟΔΔΥ ή να χρησιμοποιηθεί ως αυτοκίνητο της Άμεσης Δράσης, το supercar της Nissan εφεξής θα σώζει ζωές μεταφέροντας όργανα! Κάτι ανάλογο με τις Lamborghini Huracan στην Ιταλία, αν και εκεί τα αυτοκίνητα είναι δωρεές της εταιρίας και όχι κατασχεμένα. Μικρή σημασία έχουν οι τυπικότητες, βέβαια. Η ουσία έγκειται στη διατήρηση και προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Η πορτογαλική Εθνοφρουρά έχει βοηθήσει στη μεταφορά 2.836 οργάνων, τα τελευταία 10 χρόνια. Το GT-R, που μοιάζει με μοντέλο πριν την ανανέωση του 2017, θα τοποθετηθεί στις περιοχές του Πόρτο και της Λισαβόνας. Αν όντως πρόκειται για GT-R από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, ο 3.8 V6 twinturbo αποδίδει από 485 άλογα και 588 Nm ροπής, έως 550 ίππους και 628 Nm (αναλόγως χρονιάς). Ασχέτως ονομαστικής απόδοσης, ο «Godzilla» επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα στην περιοχή των 3 δλ. και ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα τελικής.

Get it on Google Play Download on the App Store