Κέρδισε Fiat Coupe και το ξέχασε με 1.900 χλμ.!

«Η Ferrari του φτωχού», ή αλλιώς το Fiat Coupe, μπορεί να μετρά τρεις δεκαετίες από τότε που παρουσιάστηκε (το 1993), όμως ακόμα και σήμερα ξεχωρίζει για τον εντυπωσιακό του σχεδιασμό. Όταν μάλιστα κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους ένα καλοδιατηρημένο αυτοκίνητο και ειδικά το 20V Turbo, τότε γυρίζει κεφάλια και παραμένει «μάχιμο» από πλευράς επιδόσεων.

Το συγκεκριμένο Fiat Coupe με πρώτη ταξινόμηση τον Απρίλιο του 1997, αφορά μια απλή έκδοση με τον 1.800άρη κινητήρα, ωστόσο είναι ίσως το μοναδικό στον κόσμο που το οδόμετρό του γράφει 1.900 χιλιόμετρα! Αναμφίβολα πρόκειται για ένα μοναδικό αυτοκίνητο, το οποίο σύμφωνα με την αγγελία είχε κερδηθεί σε λαχειοφόρο αγορά και δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ, ενώ είναι εγγεγραμμένο στα ιστορικά αυτοκίνητα της Ιταλίας (ASI).

Προφανώς όλα αυτά τα χρόνια θα βρισκόταν κλεισμένο σε γκαράζ, αφού το μπορντό του χρώμα λάμπει και δεν έχει φθορές, όπως και το σπορ εσωτερικό του με τη χαρακτηριστική φάσα στο ταμπλό. Ακόμα και τα λάστιχα Pirelli P600 είναι τα εργοστασιακά (φυσικά θέλουν αντικατάσταση), όπως και τα τάσια των τροχών.

Κάτω από το μυώδες και ανάγλυφο εμπρός καπό του φιλοξενείται το γνωστό για την εποχή μηχανικό σύνολο των 1.747 κ.εκ., που τοποθετούνταν σε πολλά μοντέλα του ομίλου Fiat. Αποδίδει 130 ίππους στις 6.300 σ.α.λ. και 164 Nm ροπής στις 4.300 σ.α.λ. και συνδυάζεται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο. Το βάρους 1.180 κιλών βασικό Fiat Coupe επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 9,2 δλ. και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 205 χλμ./ώρα.

Για όσους τυχόν ενδιαφέρονται για το «καινούργιο» αυτό Fiat Coupe, η τιμή του είναι στις 18.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store