Κερδίζουν έδαφος τα κινεζικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη

Εδώ και πολλά χρόνια, οι κύκλοι της αυτοκίνησης αναφέρουν πως οι Κινέζοι αποτελούν τους Κορεάτες και Ιάπωνες του παρελθόντος. Value for money αυτοκίνητα στην αρχή, μέχρι να κερδίσουν το κοινό, και ραγδαία ανάπτυξη. Στο μέτωπο της αξιοπιστίας μόνο δεν ταιριάζουν στην παρομοίωση, όμως έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με παλιότερα.

Στην Ευρώπη δεν έχουν βρει ακόμα την ανταπόκριση που θα ήθελαν, κυρίως λόγω των επιδόσεων τους στις δοκιμές πρόσκρουσης και των αυστηρών ορίων στις εκπομπές ρύπων. Παρόλα αυτά, σε ένα μέρος της Γηραιάς Ηπείρου που δεν ισχύουν οι ίδιοι νομοθετικοί κανόνες, οι Κινέζοι κατασκευαστές κάνουν «χρυσές δουλειές». Ο λόγος, φυσικά, για τη Ρωσία, όπου τα κινεζικά αυτοκίνητα πραγματοποιούν ρεκόρ πωλήσεων! Σύμφωνα με τη ρωσική στατιστική υπηρεσία Avtostat, οι πωλήσεις τους παρουσιάζουν αύξηση κατά περισσότερο από 100%!

Το πρώτο τρίμηνο του 2021 η Haval παρουσίασε αύξησε τις επιδόσεις της κατά 77%, μπαίνοντας παράλληλα στο top 10 της ρωσικής αγοράς. Η Geely τα πήγε ακόμα καλύτερα, με βελτίωση 85%, ενώ η Chery έσπασε τα κοντέρ, πουλώντας 294% περισσότερο συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα! Εντύπωση προκαλούν και οι επί μέρους πωλήσεις. Κατά μέσο όρο, για κάθε έναν από τους τρεις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, ταξινομήθηκαν 2.833 Haval. Άλλα 2.398 κομμάτια μηνιαίως καταγράφει -κατά μέσο όρο- η Chery, με την Geely να σημειώνει 1.732 πωλήσεις. Συνολικά, η μέση μηνιαία επίδοση των Κινέζων ανέρχεται στα 6.963 κομμάτια. Μόνο στη Ρωσία. Πού να περάσουν και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης…

Get it on Google Play Download on the App Store