Kia EV6 με ταχύτερη φόρτιση και στο κρύο

Η Kia αναβαθμίζει την ταχύτητα φόρτισης του EV6 σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, κάτι που αφορά τα πιο νέα μοντέλα, όσο και αυτά που έχουν ήδη αγοραστεί.

Η λειτουργία κλιματισμού της μπαταρίας, που τοποθετείται στάνταρ στα MY23 EV6, το νέο EV6 GT και το ολοκαίνουργιο Niro EV, προσφέρεται τώρα ως προαιρετική εκ των υστέρων τοποθέτηση με όλα τα μοντέλα MY22 EV6, ξεπερνώντας τις χαμηλότερες ταχύτητες φόρτισης που μπορεί να προκύψουν με όλα τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Έτσι και όσοι έχουν ήδη στην κατοχή τους το EV6, μπορούν τώρα να το αναβαθμίσουν για να επιτρέψουν ακόμη πιο γρήγορη φόρτιση σε ψυχρότερες συνθήκες.

Κάτω από βέλτιστες συνθήκες λειτουργίας, ένα EV6 μπορεί να φορτίσει από 10% έως 80% σε μόλις 18 λεπτά, χάρη στην τεχνολογία εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης 800 V. Ωστόσο, στους πέντε βαθμούς Κελσίου, η ίδια φόρτιση μπορεί να διαρκέσει περίπου 35 λεπτά σε ένα MY22 EV6 χωρίς ρύθμιση μπαταρίας. Η δυνατότητα εκ των υστέρων προσαρμογής διασφαλίζει την επίτευξη της βέλτιστης θερμοκρασίας λειτουργίας της μπαταρίας, μειώνοντας έως και 50% το χρόνο φόρτισης.

Η διαδικασία αναβάθμισης περιλαμβάνει και το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης. Αυτό είναι απαραίτητο επειδή η λειτουργία κλιματισμού προθερμαίνει αυτόματα την μπαταρία του EV6 όταν ο οδηγός θέτει έναν γρήγορο φορτιστή DC ως προορισμό στο σύστημα πλοήγησης, η θερμοκρασία της μπαταρίας είναι κάτω από 21 βαθμούς και η κατάσταση φόρτισης είναι 24% ή υψηλότερη. Το κλιματιστικό απενεργοποιείται αυτόματα όταν η μπαταρία φτάσει στη βέλτιστη θερμοκρασία λειτουργίας της.

Συνιστάται στους υπάρχοντες πελάτες MY22 EV6 που επιθυμούν να αναβαθμίσουν το όχημά τους με τη νέα τεχνολογία κλιματισμού μπαταριών να επικοινωνήσουν με την τοπική αντιπροσωπεία της Kia, όπου εκπαιδευμένοι τεχνικοί θα ενημερώσουν το λογισμικό του οχήματος. Η τεχνολογία κλιματισμού μπαταριών διατίθεται στάνταρ σε όλα τα μοντέλα MY23 EV6.

Ο Αλέξανδρος Παπαπετρόπουλος, Director Product and Pricing στην Kia Europe δήλωσε: «Το EV6 έχει κερδίσει βραβεία και επαίνους για την εντυπωσιακή εξαιρετικά γρήγορη απόδοση φόρτισης, την πραγματική αυτονομία οδήγησης έως και 528 χλμ. (WLTP), τους κορυφαίους χώρους και τεχνολογία στην κατηγορία του. Εξετάζουμε συνεχώς τρόπους βελτίωσης των προϊόντων μας και με τη νέα αναβάθμιση κλιματισμού μπαταριών, κάθε υπάρχων πελάτης EV6 μπορεί να επωφεληθεί από ακόμα πιο γρήγορους χρόνους φόρτισης σε κρύο καιρό – ιδιαίτερα χρήσιμο καθώς πέφτουν οι θερμοκρασίες. Απλή και διαισθητική στη χρήση, αυτή η νέα λειτουργία θα διασφαλίσει ότι οι οδηγοί θα μπορούν να περνούν λιγότερο χρόνο στη φόρτιση και περισσότερο χρόνο απολαμβάνοντας το ταξίδι. Αυτή η πρωτοβουλία υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να μεγιστοποιήσουμε την εμπειρία ιδιοκτησίας για όλους τους πελάτες».

Get it on Google Play Download on the App Store