Kia και Hyundai πρώτες στο Top10 αξιοπιστίας

Η αξιοπιστία που προσφέρει ένα αυτοκίνητο, όσον αφορά τις ζημιές που εμφανίζει από την στιγμή που βγαίνει στο δρόμο, είναι κάτι που δεν φαίνεται ή που είναι μετρήσιμο και γίνεται αμέσως αντιληπτό. Πρέπει να περάσει ένα μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα, όπου θα φανερωθούν τυχόν βλάβες και δυσλειτουργίες. Σε κάθε περίπτωση είναι κάτι που απεύχεται κάθε οδηγός να του συμβεί, αφού μόνο προβλήματα μπορεί να του δημιουργήσει, μαζί με χάσιμο χρόνου αλλά και χρημάτων.

Δείτε ακόμα: Αυτοκίνητα 10 ετών με λίγες και πολλές βλάβες

Η εταιρεία carVetrical η οποία λαμβάνει δεδομένα απευθείας από τα αυτοκίνητα, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνάς της, σχετικά με τις πιο αξιόπιστες μάρκες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Βασικό κριτήριο ήταν οι ζημιές που εμφανίζουν τα μοντέλα της κάθε μάρκας, σύμφωνα με τις αναφορές του ιστορικού των οχημάτων της carVetrical. Στην κορυφή των 10 πιο αξιόπιστων μαρκών βρέθηκε η Kia, ακολουθούμενη από την Hyundai με μικρή διαφορά.

Ας δούμε αναλυτικά στοιχεία παρακάτω για όλες τις μάρκες του Top10:

1. Kia

Από τα μοντέλα της Kia, το 23,47% αυτών έχουν παρουσιάζει ζημιές με πιο συνηθέστερες να εντοπίζονται στην ηλεκτρική υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης, στο χειρόφρενο και στο φίλτρο DPF.

2. Hyundai

Στη δεύτερη θέση με ποσοστό 26,36% τοποθετήθηκε η Hyundai. Η εμφάνιση σκουριάς στο πίσω υποπλαίσιο, προβλήματα με το χειρόφρενο και φθορές στο εμπρός παρμπρίζ απασχόλησαν περισσότερο τους κατόχους.

3. Volkswagen

To 27,27% των μοντέλων που αναλύθηκαν παρουσίασαν ζημιές, όπως ήταν κυρίως στον σφόνδυλο, στα μηχανικά κιβώτια και στη λειτουργία του ABS/ESP.

4. Nissan

Χαμηλά είναι τα ποσοστά βλαβών και για τα μοντέλα της Nissan (27,79%) με τα κυριότερα προβλήματα να εντοπίζονται στη μετάδοση, στον εναλλάκτη θερμότητας του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων και σε σκουριές στο δάπεδο.

Δείτε ακόμα: Τι κάνω αν μου βάλουν νοθευμένο καύσιμο η αέρα;

5. Mazda

To 29,89% των Mazda που συμμετείχαν στην έρευνα έβγαλαν βλάβες, όπως ήταν κυρίως στο turbo και στα μπεκ των κινητήρων Skyactiv-D, καθώς και στην αντλία του ABS.

6. Audi

Στην έκτη θέση με ποσοστό 30,08% ακολούθησε η Audi, με συνηθέστερες βλάβες στην πρόωρη φθορά του συμπλέκτη, δυσλειτουργίες στο ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης και στα μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων.

7. Ford

To 32,18% των Ford που αναλύθηκαν παρουσίασαν ζημιές, όπως ήταν κυρίως στον σφόνδυλο, στο δίσκο – πλατώ, στο τιμόνι και στα κιβώτια CVT.

8. Mercedes-Benz

Το ποσοστό των βλαβών στα μοντέλα της Mercedes έφτασε το 32,36% με συνηθέστερες ζημιές στα φωτιστικά σώματα μέσω εισροής υγρασίας, στα μπεκ των ντίζελ κινητήρων και στο ηλεκτρονικό χειρόφρενο.

9. Toyota

H Toyota βρέθηκε στην 9η θέση του Top10 με ποσοστό 33,79%. Πιο πολλές ζημιές καταγράφηκαν στην πίσω ανάρτηση, στο air condition και στην εμφάνιση σκουριάς.

10. BMW

Στη δέκατη θέση με ποσοστό 33,87% βρέθηκε η BMW με πιο συνήθεις βλάβες στον αισθητήρα του ABS, σε ηλεκτρικές δυσλειτουργίες και στην ευθυγράμμιση των τροχών.

Δείτε ακόμα: Τα καλύτερα και χειρότερα SUV σε αξιοπιστία

Get it on Google Play Download on the App Store